Kraljevica 16. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

"Brzi i grdi" i društvo na karetima nasmijali Črišnjevu

"Brzi i grdi" i društvo na karetima nasmijali Črišnjevu
Najluđa balinjerada u uvali Črišnjeva ove je godine održana kao dio premijernog izdanja manifestacije “Leto va Šmriki”. Dvadesetak sudionika na karetima se spuštalo u uvalu, a cilj je naravno bio u moru. 

1. “Leto va Šmriki” danas je ujedinilo brojna događanja. Već u jutarnjim su se satima okupili motoristi koji su krenuli na svoj “Đir z motori”. Njih četrdesetak od Šmrike je, preko Kraljevice, Bakarca, Hreljina i Križišća, stiglo do cilja u uvali Črišnjeva. 


Nakon što je okupljene pozdravila nova direktorica TZG Kraljevice Jelena Mateševac, uslijedilo je najluđe ljetno događanje- tradicionalna balinjerada, čiji je cilj u moru. Svoju je  kreativnost i umijeće, s više ili manje uspjeha, pokazalo dvadesetak sudionika. Stručni žiri ocjenjivao je najbrži, najbolji karet i najatraktivniji skok. 


Večernji sati rezervirani su za veslačku regatu, u kojoj će sudjelovati deset brodica, a svoje će umijeće pokazati i motociklisti, koji će se natjecati u moto- alki i sporoj vožnji. Okupljeni će snage odmjeriti i u potezanju konopa i ispijanju pive, a zabavit će se uz živu glazbu.


“Leto va Šmriki” organizirala je Udruga za čuvanje i njegovanje starih običaja- Šmričke mačkare, uz pomoć Grada Kraljevice, TZG Kraljevice, Pizzerije “Na Piketu” i UO “Sidro”.