Kraljevica 15. lipanj 2020.

Čandrlić: “Krk dostupniji i prisutniji u našim životima”

Čandrlić: “Krk dostupniji i prisutniji u našim životima”
Nakon dugih četrdeset godina Krčki most se od ponoći više ne naplaćuje. Odluku Vlade RH o ukidanju mostarine pozdravio je i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Noćas, točno u ponoć, podigle su se rampe na naplatnim kućicama ispred Krčkog mosta. Nakon četiri desetljeća most je besplatan za sve građane. Rezultat je to Odluke Vlade RH, do koje je došlo nakon prestanka koncesije koju je imala Autocesta Rijeka- Zagreb.


“Pozdravljam ovu Odluku Vlade Republike Hrvatske donesenu temeljem prijedloga ministra pomorstva prometa i infrastrukture Olega Butkovića kojom prestaje naplata mostarine na Krčkom mostu nakon 40 godina. Vjerujem kako će ova Odluka imati pozitivne učinke na dodatnu integriranost otoka Krka s kopnom, kao i na turističke, gospodarske i sve ostale životne aspekte”, ističe Čandrlić. 

Odluka koja je razveselila građane od iznimnog je značaja za Grad Kraljevicu jer se upravo s njenog područja most “proteže” prema Krku. 


“S pozicije gradonačelnika grada na čijem području se nalaze pristupne ceste za most i grada čiji je most praktični sastavni dio, vjerujem kako će se otvaranjem mosta ubrzati protočnost i fluktuacija vozila te kako ćemo shodno tome imati za posljedicu smanjenje gužvi na području naše jedinice lokalne samouprave kojima smo bili izloženi posebno vikendima u ljetnim mjesecima. Također, sigurno je kako će ovom Odlukom i nama građanima koji živimo u neposrednoj blizini mosta, a koji smo do sada plaćali mostarinu, od danas Krk biti dostupniji i prisutniji u našim životima”, zaključuje kraljevički gradonačelnik.


Svečanom “otvaranju” Krčkog mosta jutros su prisustvovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar turizma Gari Cappelli. Tom je prilikom potpisan ugovor za izvođenje radova sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta te ugovora za usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad izvođenjem radova sanacije mosta.