Kraljevica 8. prosinac 2023. K.Vrančić

Čandrlić: “Realizirane projekte možemo nazvati čudom”

Čandrlić: “Realizirane projekte možemo nazvati čudom”
Dan grada Kraljevice obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su nagrađeni sportaši Antonio Franko i Ema Hajdinić, godišnja nagrada pripala je Ivani Budisavljević, a ona najprestižnija - za životno djelo postumno je dodijeljena Želimiru Mandekiću.

Večerašnju svečanu sjednicu, održanu u Hotelu Kraljevica, pozdravnim je govorom otvorio predsjednik Gradskog vijeća Božidar Sotošek, osvrnuvši se na rad vijeća u protekloj godini, kao i na realizirane kapitalne projekte. Na velika su se ulaganja, koja su obilježila godinu na izmaku, domaćini osvrnuli i prigodnim filmom. 
 

“Kraljevica kroz svoju povijest baštini odnos s morem. Danas smo dobili prekrasan poklon u lučici Črišnjeva, koju smo otvorili. To je samo jedan od ovogodišnjih projekata. Spomenut ću samo dva najveća - Trg Zrinski, koji se pokazao kao pun pogodak i Dom kulture koji se završava. Mogu najaviti ulaganja u novu plažu Oštro. U završnoj je fazi evaluacija projekta Hrvatska vinska kuća. Sve što radimo, što je napravljeno u proteklih pet godina, vrijedi oko 150 milijuna kuna. Kad dodamo još 50 milijuna kuna projekata koji su zagarantirani i koje ćemo sigurno provesti dolazimo do 200 milijuna kuna. Ako to usporedimo s proračunom koji je nekada bio 15 milijuna kuna ovo što je realizirano možemo nazvati čudom”, rekao je Čandrlić, zahvalivši svima koji su u tome pomogli.
 

Kraljevičanima su njihov dan došli čestitati brojni uzvanici. Ispred prijateljskog Vukovara čestitao im je predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo. U ime susjeda okupljene je pozdravio kostrenski načelnik Dražen Vranić, a u ime Primorsko-goranske županije isto je učinila pročelnica Izabela Linčić Mužić, osvrnuvši se na brojne zajedničke projekte, predvođene “Putevima Frankopana”. Posljednji u nizu čestitara bio je potpredsjednik Vlade i ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković.    

“Ovo što ste danas pokazali je zaista impresivno. Mnogi gradovi veće snage, većih proračunskih kapaciteta, ne ostvaruju ovakve projekte. U sljedećim ćete godinama učiniti Kraljevicu još boljom. Moramo biti ponosni na ono kako danas Kraljevica izgleda. Na ovim postignućima vam treba čestitati, nemojte se uspavati, a Vlada RH će, kao i do sada, dati potporu vašim projektima. Stvarate ugodno okruženje, razvojnu i pozitivnu klimu za sve koji ovdje žive ali i one koji žele uložiti u Kraljevicu, koja ima strašne potencijale”, poručio je Butković. 


U najsvečanijem trenutku večeri nagradu Grada Kraljevice za životno djelo postumno je dobio Želimir Mandekić i to za izuzetan doprinos u izdavaštvu, očuvanju tradicije i kulturne baštine Grada Kraljevice. Godišnja nagrada Grada Kraljevice dodijeljena je Ivani Budisavljević, za postignuća i doprinos u sportu. Dodijeljene su i dvije Nagrade za sport, koje su uručene Antoniju Franku i Emi Hajdinić. Zahvalnice su uručene brojnim kraljevičkim udrugama, društvima i pojedincima, a nagrađeni su i najuspješniji kraljevički učenici.