Kraljevica 4. listopad 2017.

Četiri kubika otpada očišćeno iz podmorja ispred Bakarca

Četiri kubika otpada očišćeno iz podmorja ispred Bakarca
U luci Bakarac održana eko akcija čišćenja podmorja, u kojoj je sudjelovalo dvanaest ronilaca i dvadesetak volontera. Iz podmorja su izvučena četiri kubika raznog otpada.

Eko akcija čišćenja podmorja proteklog je vikenda održana ispred Bakarca. U akciji je sudjelovalo dvanaest ronilaca KPA Adria i KPA INA Kostrena te dvadesetak volontera na obali. Iz podmorja su izvučena čak četiri kubika raznog otpada. 

Iz mora izvučeno ukupno pet tona otpada 
 
Radi se o posljednjoj od tri akcije čišćenja podmorja na području Grada Kraljevice. Prije Bakarca očišćena su podmorja luke Kraljevica i Črišnjeva. Ukupno je iz “kraljevičkog” mora izvučeno nevjerojatnih pet tona otpada.
 
Cilj akcija nije samo čišćenje podmorja već i edukacija sudionika i građana o važnosti čuvanja okoliša s naglaskom na osjetljivi ekosustav podmorja Kvarnerskog zaljeva u blizini industrijskih objekata, poručuju organizatori.


“Prilikom ronjenja na sve tri akcije fotografiran je biljni i životinjski svijet koji, na zadovoljstvo stručnjaka- morskih biologa i dalje obiluje bioraznolikošću koja je jedna od glavnih osobina jadranskog podmorja” rekao je Daniel Frka iz KPA Adria.
 
Akciju su organizirali KPA Adria, Turistička zajednica grada Kraljevice i Grad Kraljevica, a održana je pod pokroviteljstvom INA-e.
 
Članovi KPA Adria osim na kraljevičkim sudjelovali su i na mnogim eko- akcijama, što se organiziraju diljem Hrvatske. 
 
“Nastojeći izgraditi ekološku svijest kod svojih članova, KPA Adria organizira i provodi akcije čišćenja podmorja već dugi niz godina, kako na području Grada Kraljevice tako i na prostoru drugih županija pa je tako prošle godine bila uspješno organizirana i provedena akcija čišćenja izvora i vodotoka rijeke Gacke”, zaključio je Frka.