Kraljevica 30. svibanj 2018.

Dance Queen još jednom “pozlatio” Kraljevicu

Dance Queen još jednom “pozlatio” Kraljevicu
Plesni klub Dance Queen u Kraljevicu se iz Poreča, s plesnog spektakla- Dance Star World Finals, vratio s čak osamnaest odličja, od čega devet zlata, tri srebra i šest bronci.

Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice, koji okuplja plesačice i plesače iz Kraljevice, Crikvenice, Rijeke i s otoka Krka, s još se jedne prestižne plesne smotre u grad vratio prepun odličja.

Na Dance Star World Finals-u, globalnom plesnom spektaklu, u Poreču je nastupilo više od sedam tisuća ponajboljih svjetskih plesača. Boje Kraljevice i okolice uspješno su branile članice i članovi Dance Queena, koji su se okitili s čak osamnaest odličja, od čega devet zlata, tri srebra i šest bronci.


Izdvojiti svakako treba sjajni rezultat koji je ostvarila sedmogodišnja Katia Milić, koja je, uz aktualnu svjetsku prvakinje iz Južne Afrike, proglašena najboljim ženskim talentom na natjecanju.

“Kvalitete naših plesača, osim sjajnih rezultata, pokazuju i bodovi, nominacije za Gala večer, poziv Sare Kirinčić na veliku audiciju Marty Kudelke, kao i činjenica da su na kvalifikacijskom turniru naši plesači Petri Velepič i Timu Štimcu ponijeli titulu najboljih plesača u Hrvatskoj, a Katia Milić u svijetu. Silno smo ponosni na rad naše djece i naših trenera, ali i zahvalni roditeljima što se unatoč niskom standardu financijske potpore, naspram drugih država svijeta, trude i financiraju djeci velika natjecanja. Veliko hvala ide i našem Gradu Kraljevici te Gradu Crikvenicu, kao i sponzorima, na potpori i pomoći u financijama naših plesača na natjecanjima u nadi da će sve ove velike rezultate djece prepoznati i drugi te tako pomoći klubu i roditeljima”, poručila je Marija Španja iz Plesnog kluba Dance Queen.

Osim natjecanja kraljevički plesači su u Poreču imali priliku sudjelovati na brojnim plesnim edukativnim radionicama, koje su vodili svjetski poznati stručnjaci poput hrvatske prima balerine Almire Osmanović, Željka Božića, Mariana Carlinia, Matica Zadraveca i mnogih drugih.


Nastavljen je tako niz sjajnih rezultata članica i članova Dance Queena. Naime, Ira Đerić Hasanac nedavno je proglašena najboljom sportašicom Crikvenice, Katia Milić je osvojila titulu na međunarodnom natjecanju u Vršcu kao najbolji mini talent, a zajedno s Miom Velepič nastupila je i na Gala večeri najboljih plesača Europe. Petra Velepič i Tim Štimac na Dancestaru Hrvatske ponijeli su titulu najbolje ženske plesačice i muškog plesača, a klub je s koreografijom “Legend of the lamp” na velikom međunarodnom natjecanju, između 700 plesnih točaka, osvojio glavnu nagradu. Ira Đerić Hasanac je osvojila nagradu za najbolju solisticu, a juniori specijalnu nagradu za najzanimljiviju plesnu točku. Sara Kirinčić je dobila nagradu Općine Omišalj za velika sportska dostignuća, a u suradnji s OŠ Kraljevicom koreografija i plesačica Mia Škarić plasirali su se u finale natjecanja Športskog školskog saveza i osvojili glavnu nagradu, dok su juniori bili najbolji na riječkom eventu “Zaplešimo zajedno”.