Kraljevica 14. lipanj 2019.

Dva mjeseca zabave i kulture ovog ljeta u Kraljevici

Dva mjeseca zabave i kulture ovog ljeta u Kraljevici

Mejaši, Jasmin Stavros, Radojka Šverko, Đani Stipaničev, Tira tira, Ribarska fešta, Dagnjada, Petrova… samo su dio bogatog programa ovogodišnjeg "Leta va Kraljevici", predstavljenog danas u Dvorcu Frankopan.

Nakon sjajne uvertire, u izvedbi Klape Sv. Juraj i orkestra HRM, Kraljevičani i njihovi gosti će krajem lipnja zakoračiti u događanjima prepuno “Leto va Kraljevici”, koje se proteže sve do kraja kolovoza. 

“Leto va Kraljevici iz godine u godinu je sve kvalitetnije, programi su sve bolji. Kraljevica je grad koji ima bogato povijesno nasljeđe i bogatu kulturnu baštinu. Značajna sredstva ulažemo u obnovu povijesnih lokacija, koje su idealna kulisa za umjetnike, glazbenike, glumce, slikare… što kroz ovu manifestaciju nastojimo artikulirati“, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši svima koji su radili na ovogodišnjem programu. 


“Sigurni smo da će Leto va Kraljevici ostati u sjećanju svima koji će posjećivati naše programe, kako Kraljevičanima, tako i gostima kojih će ove godine biti jako puno na području Grada Kraljevice”, poručio je Robi Krulić, direktor TZG Kraljevice.

U bogatom će kulturno- zabavnom programu i oni najizbirljiviji lakoćom pronađe nešto za sebe. U glazbenom dijelu izdvojiti treba koncerte Đanija Stipaničeva (12.07.), Jasmina Stavrosa (04.08.), Radojke Šverko (09.08.) i Mejaša (10.08.)

Spomenuti treba i jubilarnu 25. Kraljevačku regatu krstaša i bakaračku Petrovu (29.06.), Ribarsku feštu (20.07.), Oluju na Kvarneru (04.08.), Tiru (10.08.), kao i ovogodišnji novitet- Križišćansku noć (14.08.) te Dagnjadu (24.08.) 


“Ove godine imamo programe na čitavom području Grada, Leto va Kraljevici neće biti samo u Kraljevici već i u Križišću, Šmriki i Bakarcu. Naglasiti treba i dobru suradnju s Armadom i udrugama koje organiziraju Oluju na Kvarneru. Nakon bakljade na Krčkom mostu zabavni program održat će se na našoj rivi uz spektakularni vatromet.”, poručila je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika, naglasivši kako je šaroliki program prilagođen svim generacijama.

Kraljevačko kulturno leto

I ove godine Kraljevičani će moći uživati u umjetničkim programima “Kraljevačkog kulturnog leta”, svojevrsne manifestacije unutar manifestacije, koja će biti svečano otvorena 06. srpnja, uz veliki slavljenički koncert povodom 125 godina HGD Zvijezda Danica i njihove gošće- glumice Olivere Baljak.


Uz spomenute koncerte u sklopu “Kraljevačkog kulturnog leta” će se održati predstave “Nevjerojatan događaj” (14.07.), dječja Šumska bajka (19.07.) i Crna kutija (20.08.), a tu su i Klapska smotra (03.08.) na kojoj će se predstaviti novoosnovana ženska klapa- Porto Re, Jazz koncert (25.08.) i izložba Line Franko (08.08), dok će KKL zatvoriti KUD Lanterna, koja slavi 10 rođendan. 

“Nova, svježa ideja je Etno camping, u sklopu kojeg će u kampu na Oštru nastupati naša kulturno- umjetnička društva. Želimo da festival u budućnosti postane prepoznatljiv brend gdje će se okupljati društva iz cijele Hrvatske, koja će turistima u kampu pokazivati našu prebogatu baštinu“, najavio je Frane Frleta.

Detaljan program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnjeg Leta va Kraljevici možete pogledati OVDJE