Kraljevica 7. lipanj 2019.

Glazbena poslastica kao uvertira u “Leto va Kraljevici”

Glazbena poslastica kao uvertira u “Leto va Kraljevici”

Izvrsna klapa Sveti Juraj u pratnji orkestra Hrvatske ratne mornarice na kraljevičkoj je Ljetnoj pozornici sjajnim nastupom najavila ovogodišnje “Leto va Kraljevici”.

Klapska je pjesma večeras odjekivala Ljetnom pozornicom u samom srcu Kraljevice. Koncert “U susret Letu va Kraljevici 2019.” održala je Klapa Sveti Juraj, koja se u Kraljevicu vratila, ovog puta s orkestrom Hrvatske ratne mornarice. 

Prijateljstvo Kraljevice i HRM

“Ovdje smo bili prije dvije godine, povodom blagdana Svetog Nikole i stvorilo se jedno prijateljstvo između nas i Kraljevice. Željeli smo se vratiti i napraviti lijepi koncert s našim orkestrom Hrvatske ratne mornarice, koji je ovdje prvi puta. Kraljevica to kao grad koji baštini stoljetnu tradiciju pomorstva i kulture definitivno zaslužuje. Raduje nas ova ugodna večer, lijepo druženje u pjesmi i zajedništvu”, poručio Marko Bralić, zapovjednik klape Sv. Juraj HRM. 

Klapa Sveti Juraj i orkestar Hrvatske ratne mornarice kraljevičkoj su se publici predstavili koncertom u kojem se našlo ponešto za svačiji ukus. U šarolikom repertoaru bilo je tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, pop obrada i domoljubnih skladbi.

Viktor Čandrlić zapjevao s klapom

“Večerašnji koncert je naš tipičan sezonski koncert, koji se sastoji većinom od domaćeg repertoara, pretežno dalmatinskog melosa. Tu se nalazi niz ljubavnih skladbi, međutim s obzirom na prirodu vojnog orkestra i klape tu je i set domoljubnih pjesama. Jedan revijsko- festivalski zvuk po kojem smo prepoznatljivi”, naglasio je Tonći Ćićarić, dirigent orkestra HRM. 

Kraljevička je publika večeras uistinu uživala, pjevajući u glas sa sjajnom klapom, a poseban pljesak publike zaslužio je trinaestogodišnji Viktor Čandrlić, koji se odazvao pozivu s pozornice te, na oduševljenje okupljenih, s klapom zdušno zapjevao “Vilo moja”.

Nastup Viktora Čandrlića i klape Sveti Juraj, uz pratnju orkestra Hrvatske ratne mornarice