Kraljevica 6. studeni 2017.

Dvorcem Frankopan “zavladali” Dobri stari zakoni

Dvorcem Frankopan “zavladali” Dobri stari zakoni
Dvorac “Nova Kraljevica”, poznatiji kao “Frankopan” ugostio je projekt pod nazivom “Dobri stari zakoni- tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj”, u sklopu kojeg je održano zanimljivo predavanje te je otvorena tematska izložba
 
Dobri stari zakoni “zavladali” su dvorcem Frankopan, točnije “Posjetiteljskim centrom Kraljevica”. Posjetitelji su, kroz predavanje i tematsku izložbu, mogli saznati brojne zanimljivosti vezane za tradiciju suzbijanja korupcije u Hrvatskoj. Osim što upozorava na štetnost korupcije i korupcijske rizike projekt “Dobri stari zakoni- tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj” predstavlja povijest borbe protiv korupcije, interpretira srednjovjekovne akte uključujući Vrbnički statut, Vinodolski zakonik, Senjski statut i druge pravne akte nastale od 13. do 16. stoljeća na našim prostorima, ali govori i o povijesnom, kulturnom i nacionalnom identitetu naše zemlje.


Zanimljivo predavanje “Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku” održao je gost predavač Zorislav Antun Petrović, aktivist i publicist iz Instituta za kulturu i etiku, ujedno i autor izložbe- “Dobri stari zakoni- tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj između 13. i 16. stoljeća”.

Izložba se u dvorcu “Frankopan”, odnosno Posjetiteljskom centru Kraljevica, može razgledati sve do 18. studenog, radnim danom od 10 do 20 sati, a vikendom i praznikom od 10 do 18 sati.