Kraljevica 12. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Gustin i Rukober pobjednici 1. "Ex Temporea" u Kraljevici

Gustin i Rukober pobjednici 1. "Ex Temporea" u Kraljevici
Edi Gustin slavio je u konkurenciji profesionalaca, a Darija Rukober u kategoriji amatera na prvom EX Temporeu, održanom u Kraljevici

Čak 75 umjetnika svojim je slikama jučer ukrasilo Dvorac Frankopan, koji je tako, na jedan dan, “pretvoren” u veliki atelje. Na samom kraju premijernog izdanja nove likovne manifestacije “Ex tempore” četveročlani stručni žiri nije imao nimalo lak posao. Zlata Tomljenović, Predrag Znaor, Nenad Petronio, Ivan Tomečak u kategoriji profesionalaca najboljim su ocijenili rad Edija Gustina. Drugo mjesto osvojila je Tea Paškov Vukojević, a treće Jeanette Bernić.


U kategoriji amatera slavila je Darija Rukober. Klaudio Katunar osvojio je drugo, a Dijana Janković treće mjesto. Laura Kalebić, Ivano Rubeša i Ilaria Pravdica su prva tri u kategoriji djece od 1. do 4. razreda, a Mia Mandekić, Noel Gustin i Lara Zatezalo u kategoriji od 5. do 8. razreda.

Turistička zajednica grada Kraljevice osigurala je nagrade za odrasle (2000 kuna za najbolji profesionalni i 1000 kuna za najbolji amaterski rad), dok su trgovina Zvončica i KTR Putovima Frankopana PGŽ nagradili male umjetnike.