Kraljevica 12. kolovoz 2021.

Kraljevica će drugo ljeto imati Ljetnu kojom će se ponositi

Kraljevica će drugo ljeto imati Ljetnu kojom će se ponositi
Dobiven je glavni projekt uređenja kraljevičke Ljetne pozornice, a javna nabava će biti raspisana narednih dana

Kaštel Zrinski u srcu Kraljevice, poznatiji kao “Ljetna pozornica”, sljedeću bi sezonu trebao dočekati obnovljen. Naime, dobiven je glavni projekt uređenja najstarijeg dijela Kraljevice, starijeg i od drevnog Frankopana te slijedi javna nabava, koja će biti raspisana narednih dana. Kraljevičani će tako, ako sve bude po planu, sljedeće ljeto imati Ljetnu kojom će se ponositi.


“Prostor će se popločiti, riješit će se hidro i elektroinstalacije, Kaštel Zrinski će dobiti i novu ljetnu pozornicu, turistički pult… Kada se uređenje završi, u skladu s konzervatorskim uvjetima, prostor će zaista izgledati prekrasno”, ističe kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Projekt je vrijedan oko 3,5 milijuna kuna, od čega je nešto manje od 3 milijuna rezervirano za građevinske radove, dok je ostatak namijenjen opremanju prostora. Podsjetimo, Grad Kraljevica će Kaštel Zrinski urediti praktički besplatno. Naime, kroz projekt “Povežimo se baštinom” je iz europskih fondova osigurano 2,7 milijuna kuna, dok će razliku od 700 tisuća kuna pokriti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.