Kraljevica 16. ožujak 2022. K.V.

Kraljevici 4 milijuna kuna za rekonstrukciju Črišnjeva

Kraljevici 4 milijuna kuna za rekonstrukciju Črišnjeva
Zahvaljujući resornom ministarstvu nastavlja se obnova pomorskog dobra na području Grada Kraljevice.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je Odluku o dodjeli sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata na pomorskom dobru i lukama, kojom je za rekonstrukciju luke Črišnjevo dodijeljeno 4.020.000,00 kuna u ovoj proračunskoj godini.  


“Ministar Oleg Butković potpisao je još jednu iznimno važnu Odluku za Kraljevicu, za moje Šmričane, ali i za čitav niz gradova i općina duž naše prelijepe obale, Odluku o dodjeli sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata na pomorskom dobru i lukama kojom se nastavlja obnova, modernizacija, svojevrsna renesansa pomorskog dobra na Jadranu. Prema toj Odluci, nakon što smo već prethodno izgradili novu Lučicu Carovo i nakon što smo obnovili pomorsko dobro na Oštru i na Bakarcu, sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zajedno u suradnji s Lučkom upravom pokrećemo rekonstrukciju, odnosno izgradnju Lučice Črišnjeva u vrijednosti od gotovo 9,0 milijuna kuna. Projekt će se realizirati kroz dvije proračunske godine 2022. i 2023.”, ističe kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Uz to, za sanaciju gata na rtu Oštro, kod Lanterne, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo je 300.000,00 kuna.

“Već prije ove turističke sezone u potpunosti ćemo sanirati i obnoviti gat, odnosno rivu koja će nakon obnove biti u svrsi održavanja prijevoza građana i turista barkom iz Kraljevice tijekom ljetnih mjeseci”, zaključuje Čandrlić.