Kraljevica 11. rujan 2020.

Kraljevička ulica Podbanj uskoro bi trebala biti završena

Kraljevička ulica Podbanj uskoro bi trebala biti završena
Druga faza rekonstrukcije ulice Podbanj u Kraljevici, vrijedna više od dva milijuna kuna, ušla je u završnu fazu i trebala bi biti završena do kraja rujna. 

Jedan od kapitalnih projekata Grada Kraljevice- druga faza rekonstrukcije ulice Podbanj bliži se kraju. Rekonstrukcija između ostaloga obuhvaća proširenje kolnika te izgradnju obostranog nogostupa. 


Radovi obuhvaćaju i izgradnju oborinske kanalizacije, izmještanje postojećih instalacija i izgradnju DTK kanalizacije. Paralelno se radilo i na izgradnji ogranka vodovoda i sanitarne kanalizacije.

“Izgradnjom cestovne dionice Podbanj II riješit ćemo pitanje koje građane na tom području tišti već godinama i stvoriti normalnije, ugodnije uvjete za život, istovremeno podižući standard života naših sugrađana”, naglašava kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Ukupna vrijednost investicije, koja bi trebala biti završena do kraja rujna, je 2.119.721,85 kuna, a udio Grada Kraljevice iznosi 1.080.283,79 kuna.

Za kraj spomenimo kako radni strojevi ne miruju ni u ostalim dijelovima grada. Uređuje se dječji i sportski park plaže Lipica, širi se gradsko groblje, uređuje se okoliš Dvorca Frankopan, a već su u pripremi i novi veliki projekti.