Kraljevica 17. prosinac 2021. Izvor: PK Dance Queen

Kraljevičke plesačice u Poljskoj branile boje Hrvatske

Kraljevičke plesačice u Poljskoj branile boje Hrvatske
Sjajan nastup članica kraljevičkog Plesnog kluba Dance Queen na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

Svjetsko prvenstvo u plesu održalo se od 10. do 16. prosinca u Poljskoj, gdje su nastupale 4 članice Plesnog Kluba Dance Queen, koje su predstavljale Hrvatsku- Katia Milić, Klara Šimić i Ira Đerić Hasanac u kategoriji djece te Petra Velepič u kategoriji juniora.

Nakon kvalifikacija na Državnom prvenstvu Hrvatske, djevojke su se vratile u Hrvatsku izborivški čak 3 finala. Ira Đerić Hasanac nastupila je u “modernoj disciplini” gdje je, u konkurenciji 34 zemlje, osvojila 6. mjesto te u baletu gdje je osvojila 7. mjesto u finalu. Petra Velepič završila je izvrsna 5. u finalu baleta i tako ostvarila još jedan izvrstan uspjeh za Hrvatsku. Klara Šimić i Katia Milić u “modernoj kategoriji” završile su 7. i 8., na korak do finala.

“Tako visoko pozicionirana mjesta vrijede jako puno i s ponosom možemo se diviti tako velikom uspjehu mladih plesačica. Ira Đerić Hasanac, Klara Šimić i Katia Milić, osim što su sve plesačice iz Dance Queena, pohađaju OŠ Zvonka Cara koja im pruža veliku podršku u radu. Djevojčice se već nekoliko sezona prate sa svojim rezultatima i izmjenjuju kao državne prvakinje i doprvakinje pa je i ovaj uspjeh 6., 7. i 8. mjesta u svijetu nevjerojatan”, ističe Marija španja iz Plesnog kluba Dance Queen.

Petra Velepič, osim finala, ostvarila je 18. i 23. mjesto u jazzu i modernom. U Jazz disciplini izboreno je jedno polufinale u kojem je nastupala Ira, koja je završila na izvrsnom 11. mjestu. Klara je ostvarila 14., a Katia 17. mjesto. Ira i Klara u polufinalu modernog dua ostvarile su 10. mjesto, a Katia Milić izvrsno 9. mjesto u baletu.

“Samo sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u plesu je izvrstan uspjeh naših plesača koji svoj nevjerojatan trud i talent pokazuju već niz plesnih sezona i Primorsko- goransku županiju plesno pozicioniraju na prvo mjesto. Veliki je trud cijelog plesnog tima i svih trenera iza ovih rezultata”, zaključuje Španja.

Božićni projekti u Dance Queen- u

Poćetkom prosinca Dance Queen je otvorio vrata svim zaljubljenicima u ples i tako okupio veliki broj djevojka i žena koje su sudjelovale u dvije atraktivne plesne radionice. Prvu radionicu vodila je Sabina Voinea, poznata balerina HNK Rijeka i dobitnica nagrade Olga Orlova Grada Rijeke. Drugu radionicu provodila je poznata solistica, sada trenerica Dance Queena Dorothea Zubović.

Dance Queen osim aktualnog natjecanja aktivno do 23. prosinca provodi Božićna druženja sa svojim plesačima, tako su plesačice i plesači na Kastvu izveli malu božićnu predstavu za svoje roditelje. 

Predivan event “Vesela Bućica” ove godine održao se bez najmlađih plesača Dance Queena zbog velike bure, ali dječica su svoju koreografiju izvela pred svojim roditeljima

18. prosinca slijedi mali božićni nastup solista u Domu Kulture i sporta u Kraljevici, zatvorenog tipa za roditelje uzvanika te “flash mob” u Delnicama. na kojem će sudjelovati 50- ak djevojčica i dječaka iz kluba.

Sve božićne projekte Dance Queen završava "partyjma za djecu” 23. prosinca, kada i nove članice Dance Queena sudjeluju na Božićnoj priredbi u Delnicama sa svojom prvom plesnom koreografijom.