Kraljevica 3. lipanj 2020.

Kraljevičke skale od danas nose ime mons. Mije Likovića

Kraljevičke skale od danas nose ime mons. Mije Likovića
Skale koje se od crkve svetog Nikole spuštaju do kraljevičke rive od danas s ponosom nose ime bivšeg kraljevičkog župnika- pokojnog mons. Mije Likovića. 

Kraljevičani pamte svog bivšeg župnika- mons. Miju Likovića, koji je u Kraljevici služio gotovo pola stoljeća, točnije dugih 45 godina. 


U čast pokojnom župniku, ujedno dobitniku nagrade Grada Kraljevice za životno djelo, a na inicijativu Župnog pastoralnog vijeća, skale koje se od crkve svetog Nikole spuštaju do kraljevičke rive nose ime mons. Mije Likovića. 

Nakon današnje svete mise, povodom prve godišnjice župnikove smrti, svečano je otkrivena spomen ploča s njegovim imenom. Čast da skale proglasi otvorenima pripala je kraljevičkom gradonačelniku Daliboru Čandrliću i župniku vlč. Matiji Žugaju. 


“Mons. Mijo bi se počeo križati kad vidio ovu ploču. To je bila ta njegova skromnost zbog koje smo ga svi voljeli”, poručio je vlč. Žugaj zahvalivši Gradu Kraljevici koji je podržao inicijativu.

“Sretan sam što smo toliko vremena živjeli s jednim takvim posebnim čovjekom. Ove stepenice su žila kucavica Kraljevice, one su najbolje mjesto koje može nositi ime našeg monsinjora. Kraljevica je kroz svoju povijest imala važnih i velikih ljudi, a ako se veličina mjeri po dobroti, poniznosti i ljubavi onda je Mijo jedan od najvećih, ako ne i najveći. Ako svatko od nas tko bude prolazio ovim stepenicama bude preuzeo barem malo te dobrote i ljubavi tada za sve nas ima nade”, rekao je Čandrlić. 


Svečanom trenutku nazočili su brojni župljani, koji su u velikom broju podržali prijedlog Župnog pastoralnog vijeća, a svečanost su pjesmom uveličali članovi HGD Zvijezda Danica.