Kraljevica 30. studeni 2017.

Kraljevički “Dani sv. Nikole” uz brojna događanja 

Kraljevički “Dani sv. Nikole” uz brojna događanja 
Kraljevičani slave svog zaštitnika. Brojna vjerska, kulturna, zabavna i sportska događanja obilježit će “Dane sv. Nikole”, što su počeli ovog tjedna, a trajat će sve do 19. prosinca. 
 
U sklopu “Dana sv. Nikole”, što su u ponedjeljak počeli otvorenjem izložbe “Pejzaži”, autora Nenada Petronia, u Kraljevici će se narednih tjedana održati brojna događanja. Jučer je tako otvorena izložba likovnih radova djece iz Doma za djecu i mladež Kraljevica- Oštro, a danas je, u OŠ Kraljevica, na rasporedu dječji šahovski turnir. 
 
Već ovog petka, 1. prosinca, u grad stiže djeci najdraži svetac. Na prigodnoj će priredbi, u Domu kulture i sporta, sv. Nikola najmlađima podijeliti darove, a priredbu će atraktivnim nastupima i ove godine uveličati članice plesne skupine “Dance queen”, kao i najmlađi iz udruge “Djeca Kraljevice” i Dječjeg vrtića Orepčići. 
 
Tradicionalno hodočašće pomoraca uz klapu “Sveti Juraj”
 
Iz bogatog programa događanja izdvajamo i “Tradicionalno hodočašće pomoraca”, što je na rasporedu u nedjelju 3. prosinca. Polazak hodočasnika iz Rijeke je u 9 sati, a doček na kraljevičkoj rivi u 10 i 30, nakon čega su na rasporedu sveta misa i prigodno druženje. Posebnost ovogodišnjeg hodočašća je što će ga ove godine posebno uveličati klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”, koja će doprinijeti stvaranju posebnog ugođaja.
 
Ponedjeljak 4. prosinca u 18 sati održat će se svečano potpisivanje ugovora o stipendiji s najuspješnijim učenicima i studentima u Gradskoj vijećnici.
 
Ulica Milke Milinković
 
Na Svetog Nikolu i sam Dan Grada Kraljevice, 6. prosinca, svakako treba izdvojiti svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Kraljevice, druženje s građanima uz prigodni glazbeni program i marendu u centru Kraljevice, svečanu procesiju, blagoslov mora i polaganje vijenaca u more te svete mise. Ovogodišnja svečana sjednica bit će posebna po tome što će se uoči proslave našeg grada održati promocija jedanaeste knjige biblioteke Sportski velikani “Milka”, jutarnje kave s Milkom Milinković, autora Igora Duvnjaka. Spomenuti svakako treba i inicijativu Grada Kraljevice, koji je pokrenuo postupak za preimenovanje ulice pa će uskoro jedna od gradskih ulica nositi ime velike kraljevičke sportašice- Milke Milinković
 
Svega nekoliko dana kasnije na svoje će doći ronioci. Naime, 9. prosinca, rezerviran je za jedinstveno “Podmorsko hodočašće sv. Nikoli” na Oštru. 
 
“Vesela bućica- radost djeci”
 
Veselo će u Kraljevici biti i 16. prosinca, kada je na rasporedu zajedničko kićenje velike jelvice u centru grada pod nazivom “Vesela bućica- radost djeci”. 
 
Dani sv. Nikole u Kraljevici završavaju 19. prosinca, prigodnim Božićnim druženjem polaznika vrtića, osnovnoškolaca i štićenika Centra za rehabilitaciju Fortica u dvorani PraktikUm Doma kulture i sporta. 
 
Detaljni program događanja povodom ovogodišnjih "Dana sv. Nikole" u Kraljevici možete pogledati OVDJE.