Kraljevica 3. prosinac 2023. K.Vrančić./M.Šegulja

Kraljevičkim “Stazama naših nona” prošetali brojni šetači

Kraljevičkim “Stazama naših nona” prošetali brojni šetači
Unatoč jakoj buri sjajan odaziv i isto takvo raspoloženje na prvoj šetnji “Stazama naših nona”

Stotinjak sjajno raspoloženih šetača jutros se okupilo ispred Dvorca Frankopan, na startu i cilju nove kružne šetnice simpatičnog naziva - “Stazama naših nona”. Okupljene su na samom početku pozdravile zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Kraljevice Jelena Anđelić i Sandra Mendrila iz PD Tuhobić, koja je vodila turu. 


“Jako nam je drago što je ovako dobar odaziv te da ni bura nije uspjela omesti šetače. Vjerujem da će ova staza obogatiti turističku ponudu Kraljevice i da će posjetiteljima i turistima pokazati ljepote našeg grada”, rekla je Anđelić, naglasivši kako je u sklopu projekta markirana i druga pješačka staza - Krajolikom našim, koja će biti otvorena početkom 2024.

Novu je stazu, dugu 10 i pol kilometara, uz podršku Primorsko-goranske županije, markiralo Planinarsko društvo Tuhobić. A više o stazi šetači mogu saznati već na samom početku, zahvaljujući info tabli koja je postavljena kod Dvorca Frankopan.


Spomenimo i kako su sudionike današnje šetnje na Bakarcu dočekali i članovi Udruge Tira, kao i da su se po povratku u Kraljevicu šetači pridružili okupljenim hodočasnicima u druženju i okrijepi na Trgu Zrinski

“Stazama naših nona”

Dvorac Nova Kraljevica - Carovo - šetnica uz more do Bakarca (tunere) - Bakarac - Sv. Trojica (staro groblje) - Križišće - Mrtvačev put - Mižolovo (Šmrika) - Šmrički most - Banj - Vrtić - Stari grad Zrinskih - Dvorac Nova Kraljevica