Kraljevica 5. travanj 2023. Klaudio Vrančić

Kreće uređenje staze koja spaja Kraljevicu i Jadranovo

Kreće uređenje staze koja spaja Kraljevicu i Jadranovo
Staza će se popločiti betonskim opločnicima, postavit će se paneli, edukativni paneli, klupe, stol, dječji punkt, uredit će se zelene površine, a šetnica će se osigurati zaštitnom ogradom

Potpisani su ugovori za uređenje ekološko- edukativne staze Neriz, koja “spaja” Kraljevicu i Jadranovo. Ugovor vrijedan više od 162 tisuće eura kraljevički je gradonačelnik danas potpisao s tvrtkom GP Izvedba d.o.o., koja će izvoditi radove, dok je za nadzor zadužena tvrtka Aqua Plan d.o.o.


U sklopu projekta uredit će se šetnica duga 374 metara, na kojoj je još krajem 2021. modernizirana javna rasvjeta. Staza će se popločiti betonskim opločnicima, postavit će se paneli, edukativni paneli, klupe, stol, dječji punkt, uredit će se zelene površine, a šetnica će se osigurati zaštitnom ogradom. Radovi će početi sredinom travnja, a trebali bi biti završeni do kraja godine, s time da se neće izvoditi u turističkoj sezoni. 


Za realizaciju projekta je iz EU sredstava, putem natječaja Mjera B.2.1. Edukativne staze, osigurano bespovratnih 130 tisuća eura, dok će se razlika od gotovo 43 tisuće eura financirati iz proračuna Grada Kraljevice.


“Staza je uz samo more tako da je to praktički još jedan projekt na pomorskom dobru, u koje mnogo ulažemo kroz sve ove godine. Područje Neriza ima malo stanovnika, većina su vikendaši, ali infrastrukturno je zaista bilo zapušteno. Sigurni smo da će ovo ulaganje puno značiti u turističkom i edukativnom smislu”, istaknuo je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, osvrnuvši se na brojne aktualne projekte na kraljevičkom području, čija je ukupna vrijednost više od 13 milijuna eura.