Kraljevica 26. lipanj 2019.

Križišće i Bakarac otvaraju “Leto va Kraljevici”

Križišće i Bakarac otvaraju “Leto va Kraljevici”

Događanjima bogato “Leto va Kraljevici” ovog će tjedna započeti na Kržišću, proslavom blagdana Presvetog Srca Isusova te tradicionalnim obilježavanjem Petrove na Bakarcu.

Proslava blagdana Presvetog Srca Isusova, u organizaciji Mjesnog odbora Križišće, a pod pokroviteljstvom Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice, započinje u petak, u 19 sati. 

Nastupit će KUD Martin Matetić Jadranovo, KUD Sloga Hreljin, KUD Vatroslav Lisinski Crikvenica te tamburaški orkestar KUD- a Eugen Kumičić s Križišća, a fešta će se nastaviti uz Trio Leggiero.


Svete mise, koje će u crkvi Presvetog Srca Isusova na Križišću služiti mons. Sanjin Francetić, na rasporedu su u 11 i 18 sati. 

Veselo će krajem tjedna biti i u Bakarcu, gdje se tradicionalno obilježava Petrova. Program, u organizaciji Mjesnog odbora Bakarac i Udruge Čenguti, počinje u petak, u 19 sati. Na Placi nastupaju Zoran papić Pape, KUD Lanterna i KUD Eugen Kumičić.


Otvorenje 10. Izložbe likovnih amatera na rasporedu je u 20 sati u Domu kulture. Izložba će se moći razgledati do 30. lipnja, od 20 do 22 sata.

Tradicionalna proslava Petrove na Bakarcu na redu je u subotu, s početkom u 20 sati, a za dobru će se atmosferu pobrinuti Grupa Trend. 


Spomenimo i da će se u subotu održati jubilarna 25. Kraljevačka regata krstaša. Start regate je točno u podne ispred “Fortice”, a proglašenje rezultata u 19:30 u ŠRK Škarpina.