Kraljevica 14. rujan 2019.

More zabave na “Balinjeradi pu Prdele”

More zabave na “Balinjeradi pu Prdele”

Najluđa ljetna Balinjerada u kraljevičkoj je uvali Črišnjeva danas dočekala svoje 11. izdanje. Maštoviti kareti uz prepoznatljiv su zvuk ponovno vijugali do mora, a izostalo nije ni neizbježno kupanje sjajno raspoloženih sudionika.   

“Va Črišnjevoj maloj vali opet si smo se našli, va čast od balinjere staro društvo videli” Opjevana je Prdelina Balinjerada danas dočekala svoje 11. izdanje. 


A va maloj se vali okupilo tridesetak sudionika, koji su se na maštovitim vozilima s kugličnim ležajevima, popularnim karetima, spuštali do mokrog cilja. Atraktivna su slijetanja u more okupljeni nagradili salvama smijeha.


Za posjetitelje željne avanture, koji su u Črišnjevu stigli nespremni, organizatori (Ugostiteljski obrt Sidro) su pripremili karete, a na samom su kraju uz pomoć žirija nagradili najuspješnije sudionike.


Pehar je tako dobio najmaštovitiji karet, a prva tri mjesta u kategorijama: najbolja ekipa, najbolji pojedinac i najbolji skok, na najluđoj su Balinjeradi nagrađena zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama.


Fešta se nakon natjecanja nastavilo uz Maestral band i bogatu ugostiteljsku ponudu. A  za kraj ćemo ponovno citirati nezaobilaznog Žarka Žeželića- Prdelu koji kroz pjesmu poručuje “…ako Bog da ćemo k’ letu opet skupa tu se nać, na rivi z balinjerun po užanci zakantat”.