Kraljevica 2. srpanj 2021.

Morska izložba na Bakarcu posvećena Marijani Beljan

Morska izložba na Bakarcu posvećena Marijani Beljan
Likovni amateri posvetili su ovogodišnju izložbu bakaračkoj slikarici Marijani Beljan, koja je nažalost preminula u prosincu prošle godine

Usprkos koroni Bakarac je ove godine, povodom blagdana “Petrove”, imao svoju 12. izložbu likovnih amatera i to prvu na moru. Za organizaciju su se pobrinule “šefice” Udruge “Čenguti” Beti Golob i Doriana Stefani. 
    
Na moru, na Skaladi i Melini, svoje slike izložili su: Maša Uravić, Jadranka Kučan, Ljiljana Zebec, Smiljan Polić, Đurđica Buza, Andrina Giljača, Elda Persi Filiferović i po prvi put Nikola Jurišić, slikar amater iz Bakra. Na ovogodišnjoj izložbi posjetitelji su mogli vidjeti i radove u keramici koje je izradila Bakarčanka Lorena Pavlović.

Slikari su posvetili ovu izložbu bakaračkoj slikarici Marijani Beljan, koja je nažalost preminula u prosincu prošle godine.

Marijana Beljan

Još dok je bila gimnazijalka kod Marijane Beljan se uočavala sklonost crtanju i modeliranju. Bila je član mnogih amaterskih likovnih grupa i udruga, a posljednja udruga u koju je bila uključena je “Veli pinel” iz Kostrene. Bila je i sudionica mnogih likovnih kolonija  i izložbi. U svim njenim slikama ogledao se njen rodni kraj. S posebnim veseljem pripremala se za izlaganje povodom “Petrove”. Njena sestra donijela je i neke od privatnih slika da teta Marijana i ovog puta bude uz svoje slikare.

Za muziku se pobrinuo Zoran Papić- Pape. Blizu mora, na ugodnom morskom zraku, izložbu su razgledavali Bakarčani i gosti. Kada je pala noć svi izlagači su se preselili u konobu “Portić” iz koje je dopirala živa svirka sastava “Crescendo”.