Kraljevica 1. prosinac 2014.

Nagrađeni najuspješniji

Nagrađeni najuspješniji
Uspješni mladi Kraljevičani ugodno su iznenadili Grad. Iako je, za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, bilo predviđeno 12 stipendija(šest učeničkih i šest studentskih) po mjerilu uspješnosti te dvije učeničke i isto toliko studentskih stipendija, po socijalnim kriterijima, ta se brojka vrlo brzo popela na 19. Toliko je, naime, prijava koje zadovoljavaju kriterije pristiglo na natječaj Grada Kraljevice. Odlučeno je stoga da se stipendije dodjeljuju svima koji zadovoljavaju kriterije. Dodijeljeno je tako ukupno sedam učeničkih i dvanaest studentskih stipendija, koje iznose 400, odnosno 500 kuna mjesečno.

“Svima čestitam, mnogi od Vas su višegodišnji stipendisti Grada Kraljevice, neki su u više navrata dobili i nagrade, što znači da kontinuirano radite i ulažete u svoje znanje. To je vidljivo iz vaših rezultata i odličnih ocjena bez kojih ne bi bili na ovom popisu. Izuzetno smo sretni što imamo mlade ljude koji žele napredovati. Nadam se da ćete nastaviti tako i u budućim godinama te da ćete imati uspjeha u životu. Kad ste uporni uspjeh rijetko izostane. Ovim putem zahvaljujem se i vašim roditeljima. Na ponos ste njima, ali i svima nama,” poručila je gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina- Đurić

Stipendije za školsku godinu 2014./2015. dodijeljene su: Kristijanu Jerčinoviću, Niki Kožar, Annamariji Šoda, Viktoru Gudcu, Luki Šuprahi, Silviji Vulinović i Pauli Burić, a stipendije za akademsku godinu: Mateu Grubišiću, Kristijanu Vulinoviću, Luki Košćaku, Matei Roknić, Melany Ćurić, Jeleni Petek, Mati Viduki, Brunu Gudcu, Iris Gabrić i Dolores Peranić.

David Đurić i Mateo Tunjić, također su ostvarili pravo na stipendije Grada Kraljevice. No, u međuvremenu su dobili studentsku, odnosno državnu stipendiju, a kako ne mogu dobivati dvije stipendije, odlučili su se za studentsku i državnu.

Šest godišnjih nagrada za ostvaren uspjeh u protekloj školskoj godini dodijeljeno je: Kristijanu Jerčinoviću, Dominiku Kinkeli, Kristijanu Vulinoviću, Jeleni Petek, Luki Košćaku i Mateu Tunjiću.