Kraljevica 30. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Najbolje dagnje na buzaru u Kraljevici skuhala "Lanterna"

Najbolje dagnje na buzaru u Kraljevici skuhala "Lanterna"
Kraljevička “Lanterna” skuhala je najbolje dagnje na buzaru, drugo mjesto osvojio je DVD Kraljevica, a treće Konoba Portić, rezime je to jučerašnje “Fešte od klapunic”, koja je završila zabavom uz Grupu Point

Popularna gastro manifestacija- “Fešta od klapunic” sinoć je na kraljevičkoj rivi okupila 11 ekipa. U kuhanju dagnji na buzaru okušali su se: Sportska zajednica, Udruga Rizom, Lanterna, Mjesni odbor Križišće, kraljevički UDVDR, Dječji vrtić Orepčići, Zvijezda Danica, DVD Kraljevica, Mesopustari, Konoba Portić i “Nevere s Kvarnera”.


O pobjedniku je odlučivao peteročlani žiri, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem. Nakon degustacije žiri je najukusnijom proglasio buzaru KUD-a “Lanterna”, čije su sjajno raspoložene članice pobjedu proslavile pjesmom. 


Na korak do prvog mjesta ostali su drugoplasirani vatrogasci, članovi kraljevičkog DVD-a, dok su treće mjesto osvojili predstavnici bakaračke Konobe Portić. Spomenimo i kako je svečanost proglašenja najuspješnijih “ukrašena” bakljadom.


Da u Kraljevici nitko ne ostane gladan pobrinuli su se Grad i Turistička zajednica, zahvaljujući kojima je u velikoj limenoj barci, van konkurencije, za brojne posjetitelje skuhano stotinjak kila ukusnih dagnji na buzaru. 


Izostala nije niti bogata ugostiteljska ponuda, a tradicionalna “Fešta od klapunic” na prepunoj se kraljevičkoj rivi nastavila do dugo u noć, zabavom uz Grupa Point.