Kraljevica 20. travanj 2018.

Nove interaktivne ploče za iskorak kraljevičkih učenika

Nove interaktivne ploče za iskorak kraljevičkih učenika
Tri nove interaktivne ploče predstavljene su danas u Osnovnoj školi Kraljevica. Gotovo sve kraljevičke učionice sada su opremljene modernim pločama, koje će uvelike dodatno kvalitetu razredne nastave.
 
Nastavljaju se ulaganja u Osnovnu školu Kraljevica, koja sada, na radost gotovo tristo učenika, raspolaže sa sedam interaktivnih ploča. Novim, modernim pločama ne raspolažu samo dvije učionice, koje zato imaju platna s LCD projektorima.  
 
“Interaktivne ploče pomažu u edukaciji. Uz klasičnu obradu gradiva ploče se u svakom trenutku mogu spojiti na internet. Nastava je tako zanimljivija i učitelji imaju manje problema s vladanjem učenika, posebno u nižim razredima. Posebno su se pokazale korisne u povijesti i zemljopisu”, rekao je Zrinko Tijan, ravnatelj Osnovne škole Kraljevica.
 
U svibnju kreće energetska obnova
 
Nabavku dviju novih interaktivnih ploča, vrijednih oko dvadeset tisuća kuna, financirao je Grad Kraljevica, a škola je, kao stalni kupac, na poklon dobila treću.
 
“Grad Kraljevica kontinuirano ulaže, da bi podigli standard obrazovanja u našoj osnovnoj školi. Između ostalog sufinanciramo: logopeda, izvannastavne aktivnosti, produženi boravak, rano učenje informatike, a pomažemo i učenicima slabijeg imovinskog statusa. Prvi puta u povijesti Grad je, za ovu školsku godinu, za sve učenike financirao besplatne udžbenike. Značajna sredstva iz proračuna idu osnovnoj školi, iako nam to nije zakonska obaveza. Smatramo da trebamo ulagati našu djecu koja su budućnost Kraljevice”, naglasila je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika, koja je najavila i skoro uređenje školskih igrališta. 
 
U suradnji s Primorsko- goranskom županijom u svibnju kreće i energetska obnova škole, koja će tako dobiti novu stolariju, fasadu i krov. Projekt, težak tri i pol milijuna kuna, trebao bi biti završen kroz 18 mjeseci.