Kraljevica 21. rujan 2019.

Novo Carovo čisto zahvaljujući vrijednim volonterima

Novo Carovo čisto zahvaljujući vrijednim volonterima

“Zelenoj čistki”, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, danas su se odazvale brojne Kraljevičanke i Kraljevičani, koji su jutro proveli vrijedno čisteći okoliš i podmorje novouređene lučice Carovo. 

Atraktivna kraljevička uvala Carovo, u kojoj je početkom mjeseca svečano otvorena nova lučica, danas je zasjala punim sjajem.


Najzaslužniji za to su vrijedni volonteri i volonterke svih generacija. Njih 150 jutro su proveli čisteći okoliš na toj jedinstvenoj lokaciji pa je uvala, koju odnedavno krase nove pasarele, pokazala svu svoju raskoš. 

Na kraljevičku “Zelenu čistku” tradicionalno se odazivaju brojni građani i udruge, koji tako daju obol najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša.


“Zelena čistka u Kraljevici se održava već niz godina. Odaziv je danas jako dobar što nam je izuzetno drago. Naši su građani još jednom pokazali da im je stalo do okoliša i uređenja svog grada. Posebno nam je drago da se u akciju uključilo mnogo djece, koja od malih nogu pokazuju brigu za naš okoliš”, poručila je zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković. 


Akcija se ove godine proširila i na kraljevičko podmorje, koje su čistili ronioci KPA Adria, ali i njihovi kolege iz Jastrebarskog i Požege te ronioci koji su pristigli iz susjedne Slovenije. Iz mora su izvukli čak 5 tona otpada. 


“Zelenu čistku” su zajedničkim snagama organizirali Grad Kraljevica i TZG Kraljevica, uz pomoć Županijske lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena i Lučke kapetanije, a uz logističku pomoć Metisa i Čistoće, a u akciju su se uključile i pojedine kraljevičke tvrtke. Organizatori su za sve sudionike pripremili okrjepu te zajednički ručak po završetku hvalevrijedne akcije.