Kraljevica 8. rujan 2023. K.V.

Ove nedjelje Kraljevica u znaku malih i velikih umjetnika

Ove nedjelje Kraljevica u znaku malih i velikih umjetnika
Tema u dječjim kategorijama ove je godine Dvorac Frankopan, dok će odrasli slikati “Kartulinu z Kraljevice”

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog prvog izdanja i ove će se godine održati likovno-umjetnička manifestacija “Ex Tempore Kraljevica 2023. - Lanterna se budi…”. Riječ je o međunarodnom događanju koji će se održati u Dvorcu Frankopan u Kraljevici, ove nedjelje, 10. rujna, s početkom u 10 sati. 

Sudionici će biti raspodijeljeni u nekoliko kategorija i to djeca od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. te odrasli amateri i profesionalci. Tema u dječjim kategorijama ove je godine Dvorac Frankopan, dok će odrasli slikati “Kartulinu z Kraljevice”. Izbor formata, materijala i medija je slobodan, a sudionici sami osiguravaju pribor. Ocjenjivat će se isključivo likovni radovi napravljeni na licu mjesta po zadanoj temi.

Radovi će biti ocijenjeni od stručnog žirija, a najbolje čekaju novčane i praktične nagrade sponzora, organizatora i pokrovitelja. Proglašenje i nagrađivanje najboljih radova za dječje kategorije bit će između 13:30 i 14 sati, a za odrasle između 17:30 i 18 sati.

Napominjemo kako sudionici, uoči početka, platno moraju dati na pečatiranje u TZG Kraljevica, od 9:30 do 12 sati, a prethodna prijava nije potrebna.