Kraljevica 29. lipanj 2019.

Proslavom na Križišću otvoreno “Leto va Kraljevici” 

Proslavom na Križišću otvoreno “Leto va Kraljevici” 

Proslavom blagdana Presvetog Srca Isusova na Križišću je jučer počelo ovogodišnje “Leto va Kraljevici”. Uz misna slavlja blagdan je obilježen i prigodnim kulturno- zabavnim programom. 

Na blagdan Presvetog Srca Isusova misna je slavlja u istoimenoj crkvi na Križišću jučer služio mons. Sanjin Francetić. Nakon popodnevne svete mise blagdan je obilježen i prigodnim kulturno- zabavnim programom. 

U crkvi su se okupljenima pjesmom predstavili KUD Martin Matetić Jadranovo i KUD Sloga Hreljin, dok su ispred crkve nastupili tamburaški orkestar KUD- a Eugen Kumičić s Križišća i KUD Vatroslav Lisinski iz Crikvenice. U večernjim je satima za dobru atmosferu bio zadužen Trio Leggiero.

“Ovo je blagdan naše župe po kojoj je i crkva dobila ime. Pozvali smo i goste kako bi prigodno obilježili blagdan Presvetog Srca Isusova, ali i kako bi se uspostavio prisniji kontakt između mještana okolnih mjesta i KUD- ova”, rekla je Anita Bosco, predsjednica Mjesnog odbora Križišće.

Proslavom blagdana Presvetog Srca Isusova na Križišću, u organizaciji Mjesnog odbora Križišće, a pod pokroviteljstvom Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice, započelo je ovogodišnje “Leto va Kraljevici”.

Kraljevičane i njihove goste do kraja kolovoza čekaju brojna kulturno- zabavna događanja, a ove će se godine, 14. kolovoza, po prvi puta održati i "Križišćanska noć".