Kraljevica 20. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Samozatajni mladi Šmričani najrađe pričaju na dva kotača

Samozatajni mladi Šmričani najrađe pričaju na dva kotača
“Želimo naš mali, ali i svakim danom sve veći klub ucrtati na moto kartu Hrvatske”, poručuje predsjednik Moto kluba “Šmrika Racing Team”

Pomalo u sjeni velikog moto događanja - “Ride for life”, koje je na Bakarcu krajem proteklog tjedna okupilo nekoliko stotina bikera, okupljenima su se predstavili članovi Moto kluba “Šmrika Racing Team”, samozatajni mladi Šmričani koji najrađe “pričaju” na dva kotača. 

Šmričani su najavili sezonu u kojoj će klub, umjesto dosadašnja četiri, predstavljati čak devet licenciranih vozača: Dorian Velić, Stefan Carević, Filip Čandrlić, Marino Ahel, Alan Begić, Marino Klement, Azadino Mujić, Petar Crnarić i Matija Juriša. Članovi “Šmrika Racing Teama” predstavili su i novu opremu, kao i svoje “metalne ljubimce”, na kojima su se prije desetak dana u Krškom “sjurili” u novu natjecateljsku sezonu, po nove bodove i trofeje.


U Sloveniji su odvozili dvije utrke i ostvarili sjajne rezultate. U Klasi 50 u obje trke prva mjesta osvojio je Filip Čandrlić, dok je Marino Ahel oba puta bio treći. U Klasi 70, u prvoj je utrci Matija Juriša osvojio prvo mjesto, a u drugoj drugo. U Klasi no limit, Dorian Velić osvojio je drugo i treće mjesto, dok je Stefan Carević bio treći i drugi.

Naglasiti svakako treba kako je šmrički klub vrlo mlad. Osnovan je 2019., a u natjecanjima HMS-a sudjeluje od 2021. godine. No, njihove su vitrine već lijepo popunjene trofejima. Treba istaknuti i kako klub okuplja mlade i promiče sigurnu vožnju, kao i da dvadesetak članova “Šmrika Racing Teama” nerijetko sudjeluje u organizaciji manifestacija i humanitarnih akcija. Ne čudi stoga što su iza kluba, osim glavnog sponzora “Union Raila” d.o.o., stali Grad Kraljevica, Turistička zajednica, ali i brojni sponzori. 


“Ponosan sam na sve dečke, sve članove kluba i prijatelje koji prije svega velikom ljubavlju prema moto svijetu ulažu svoj rad i trud te daju svoje slobodno vrijeme za naš klub koji svakim danom postaje sve prepoznatljiviji, ne samo na lokalnoj razini, već mnogo šire. Veliko hvala svim sponzorima i prijateljima koji financijski, ali i na druge načine pružaju potporu i podršku klubu, jer bez njihove pomoći sve bi bilo puno teže ili gotovo nezamislivo. Izrazito me veseli činjenica što klub iz dana u dan privlači sve veći broj zaljubljenika u ovaj sport, posebice mladih. Želja nam je i cilj promovirati moto sport na pozitivan i siguran način u kontroliranim uvjetima, okupiti što više zaljubljenika u moto sport i približiti im taj svijet te u konačnici, naš mali, ali i svakim danom sve veći klub ucrtati na moto kartu Hrvatske”, za kraj poručuje predsjednik kluba Matija Juriša.