Kraljevica 22. studeni 2017.

Šarolika događanja u Šmriki ususret Božiću

Šarolika događanja u Šmriki ususret Božiću
Samanj, humanitarni koncert, posjet Djeda Božićnjaka te božićni turnir u briškuli i trešeti, obilježit će ovogodišnje blagdane u Šmriki, a sve pod simboličnim nazivom “Božiću sprotun” ili  ususret Božiću.
 
Veselo će ovog prosinca biti u Šmriki. Uoči božićnih blagdana različitim se događanjima nastoji oživjeti mjesto poznato po buri, gromačama i dakako grmovima šmrike. 
 
Manifestacija “Božiću sprotun” ili ususret Božiću počinje već 25. studenog sajmom robe široke potrošnje. Prvi “Samanj va Šmriki” održat će se ispred Društvenog doma “Ivica Turina” i trajat će cijeli dan, a zbog sajma će za promet biti zatvoren dio Burićeve ulice.
 
“Samanj va Šmriki”
 
“U interesu je stanovnika organizirati ovakvo događanje, budući da se pokazalo uspješnim u drugim mjestima i doprinijelo bi oživljavanju aktivnosti i dopuni potreba građana na širem području Kraljevice. U interesu je i izlagača jer se pruža prilika malim OPG-ovima, obrtnicima i domaćim proizvođačima da prezentiraju i prodaju svoje proizvode. Tako će se na sajmu naći ukupno tridesetak proizvođača meda i ulja, travara, proizvođača kozmetike i ekoloških sredstava za higijenu, voća i povrća, kao i neretvanske mandarine, proizvodi od drva i pruća, alati, galanterija, odjeća i ostale potrepštine”, najavila je Branka Srića predsjednica VMO Šmrika.
 
Ako se pokaže uspješnim, namjera organizatora je sajam organizirati jednom mjesečno i to posljednje subote u mjesecu, po uzoru na mnoge okolne općine i gradove.
 
Humanitarni koncert “Božiću sprotun”
 
“Božiću sprotun” nastavlja se 16. prosinca istoimenim humanitarnim koncertom, što će se održati u velikoj dvorani Društvenog doma Ivica Turina, s početkom u 18 sati. Nastupit će MPZ “Ivan Matetić Ronjgov”, pod ravnanjem maestra Darka Čargonje, uz sudjelovanje udruga u kulturi te učenika osnovne škole Kraljevica. 
 
Kraljevičani će imati priliku, dobrovoljnim prilozima za slastice i kuhano vino, pokazati da imaju veliko srce i u isto vrijeme pomoći sugrađanima, kojima je pomoć najpotrebnija. 
 
Posjet Djeda Božićnjaka
 
22. prosinca na svoje će doći najmlađi jer će Šmriku, u 17 sati, posjetiti Djed Božićnjak. U prostorijama MO Šmrika dijelit će se pokloni i slastice djeci predškolske i školske dobi. 
 
A kako bi se, osim mališana, zabavili i odrasli u Cafe baru “Imperia”, u centru Šmrike, održat će se turnir u briškuli i trešeti.
 
VMO Šmrika
 
Događanja u sklopu manifestacije “Božiću sprotun”, uz pomoć Grada Kraljevice, organizira Vijeće Mjesnog odbora Šmrika, što je konstituiran u jesen ove godine. 
 
“Ulažemo trud i vrijeme da našim mještanima pružimo bolje uvjete života, mislimo na njihove zabavne i kulturne potrebe, brinemo o komunalnoj problematici, o djeci i ljudima starije životne dobi i želimo ostvariti svoj program za ovu i iduću godinu na obostrano zadovoljstvo. Za svoj rad ne primamo nikakvu naknadu, a najveća nagrada nam je naš uspjeh u ostvarivanju aktivnosti koje smo zacrtali”, naglasila je Srića.
 
“Članovi vijeća sačinili su ambiciozan program rada za naredno razdoblje kojim se želi postići da Šmrika postane bolje i ljepše mjesto za život, kako bi se mještanima osim rješavanja komunalnih problema ponudili zabavni i kulturni sadržaji”, rekla je Vilijana Kinkela, tajnica VMO Šmrika i pozvala sve zainteresirane iz Rijeke i riječkog prstena da narednih tjedana posjete Šmriku.