Kraljevica 9. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Svečano obilježeno 130 godina turizma u Kraljevici

Svečano obilježeno 130 godina turizma u Kraljevici

130 godina turizma i 55 godina Turističkog ureda u Kraljevici večeras je, uz brojne uzvanike, obilježeno svečanom skupštinom Turističke zajednice Grada Kraljevice u dvorcu Frankopan

Svečano je večeras bilo u kraljevičkom Dvorcu Frankopan gdje su obilježena dva velika jubileja- 130 godina turizma i 55 godina Turističkog ureda u Kraljevici.


Na bogatu povijest od 1891., kada ja na Oštru otvoreno prvo hrvatsko kupalište, do danas, osvrnuo se direktor kraljevičke Turističke zajednice Robi Krulić, istaknuvši kako Kraljevica ima preduvjete i ambicije postati daleko kompleksnija i sadržajnija destinacija izletničkog, kulturnog, vjerskog, nautičarskog, ronilačkog, etnološkog, edukativnog i stacionarnog turizma.

“Kroz sve ovo vrijeme od 130 godina ništa ne bi bilo, niti bi se danas o tome govorilo da nije bilo vrijednih, pametnih, skromnih, upornih, jednostavnih i poštenih ljudi”, poručio je emotivni Krulić, zahvalivši se svima te najavivši svoj odlazak s mjesta direktora TZG Kraljevice. 


Nekih od najznačajnijih trenutka u povijesti kraljevičkog turizma prisjetio se i kraljevički gradonačelnik i predsjednik TZG Kraljevice Dalibor Čandrlić, naglasivši kako Kraljevica, zbog određenih okolnosti, možda nikad neće biti Rovinj, Opatija, Dubrovnik ili Hvar, ali zato ima svojih prednosti.

“Zemljopisni položaj i naša povijest su veliki potencijali da odlučno, snažno i hrabro krenemo naprijed. I to ćemo i činiti”, poručio je Čandrlić., istaknuvši kako je u preteklih pet godina Grad uložio značajna sredstva u infrastrukturu, obnovu, plaža, riva, lučica… te najavivši nova ulaganja.


U najsvečanijem trenutku večeri zahvalnice TZG Kraljevice dodijeljene su: Dorini Čandrlić, Nedjeljku Anđeliću, Gradu Kraljevica, Jadran hotelima, Hotelu Kraljevica, HTZ- u, Ministarstvu turizma i sporta, TZ Kvarnera, PGŽ, TZG Rijeke, TZG Kastva, TZG Bakra, TZO Čavle, TZO Kostrena, TZO Klana, TZO Jelenje, TZO Viškovo te 2. Policijskoj postaji Rijeka. 

U ime nagrađenih kraljevičkoj Turističkoj zajednici zahvalio se direktor TZG Rijeke Petar Škarpa, čestitavši svima koji su u proteklih 130 godina doprinijeli razvoju kraljevičkog turizma.


Okupljene su pozdravili i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji je u Kraljevici bio i kao izaslanik Ministarstva turizma i sporta RH, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te Mladen Brajan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ.