Kraljevica 21. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Uz čašu finog vina Kraljevičani probudili umjetnike u sebi

Uz čašu finog vina Kraljevičani probudili umjetnike u sebi
Slikarska radionica uz degustaciju vina u atriju Dvorca Frankopan okupila sjajno raspoložene sudionike

Sve popularniji Wine & Art koncept ove je godine, po prvi puta, dio “Kraljevačkog kulturnog leta”, odnosno “Leta va Kraljevici”. Slikarska je radionica uz degustaciju vina u atriju Dvorca Frankopan jučer okupila sjajno raspoložene sudionike. Svoja su umjetnička djela stvarali pod stručnim vodstvom akademskog slikara sa šmričkom adresom i ateljeom na Križišću- Ivana Tomečaka. 


Novopečenim je slikaricama i slikarima motiv bio baš prekrasni kraljevički dvorac, kojeg je naslikao upravo Tomečak, inspiriran poznatim ruskim slikarom- Kandinskim. A da im čaše uvijek budu pune pobrinula se Konoba Fran Krsto Frankopan. Sudionici su uz lijepe uspomene kući ponijeli i svojih ruku djelo, koje će ih još dugo podsjećati na sjajan dan u Frankopanu.


A svi koji su propustili uživati u kraljevičkom “Wine & Artu Frankopan” priliku za popravni imat će 23. kolovoza, na drugom izdanju događanja. No, naglasiti treba da valja požuriti, jer ostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta.

Odgođena Zorica Kondža

“Leto va Kraljevici” trebalo se nastaviti večeras. No zbog mogućnosti lošeg vremena odgođen je rasprodani koncert Zorice Kondža na novouređenom Trgu Zrinski, popularnoj Ljetnoj pozornici. O novom ćemo datumu održavanja izvijestiti naknadno.