Kraljevica 24. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Vatreni doček u Kraljevici za brončanog Antonija Franka

Vatreni doček u Kraljevici za brončanog Antonija Franka
Brojni Kraljevičani na Carovu dočekali najboljeg hrvatskom paratriatlonca, koji je na Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju

Sjajni Antonio Franko, najbolji hrvatski paratriatlonac, koji se je na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Pontevedri okitio brončanim odličjem, večeras se vratio u svoju Kraljevicu. Nakon najvećeg uspjeha u bogatoj sportskoj karijeri Antonija su na Carovu dočekali brojni Kraljevičani- obitelj, prijatelji, susjedi, predstavnici Grada Kraljevice, Sportske zajednice Grada Kraljevice, NK Kraljevice…


Carovo su obasjale baklje, ton slavlju dali su sjajno raspoloženi Mesopustari, a Antonija je dočekalo i “tuširanje” šampanjcem, kao i slavljenička torta, za koju se pobrinuo Grad Kraljevica. Ispred Grada i svih okupljenih heroju s Carova čestitala je Paula Viučković. 


“Hvala svima. Doček je svaki puta predobar. Nadam se da će za godinu dana biti još bolji”, okupljenima je poručio emotivni Antonio Franko, kojem nakon europskih i svjetskog odličja nedostaje još samo ono s Paraolimpijskih igara.


Upravo zato španjolska bronca ima dodatnu težinu. Naime, zahvaljujući sjajnom rezultatu Franko je na dobrom putu da osigura plasman na Paraolimpijske igre u Parizu, a time i priliku za kompletiranje impresivne zbirke medalja.