Kraljevica 13. svibanj 2017.

Vatrogasno vozilo za 65. rođendan kraljevičkog DVD-a

Vatrogasno vozilo za 65. rođendan kraljevičkog DVD-a
Novo vatrogasno vozilo uručeno je kraljevičkim vatrogascima koji slave 65 godina osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Nakon primopredaje vozila u Frankopanu je održana svečana skupština na kojoj su zaslužnima dodijeljene zahvalnice i priznanja. 

Mercedesovo vozilo vrijedno milijun i dvjesto tisuća kuna opremila je MGS Grupa. Ponos kraljevičkog vatrogasnog voznog parka opremljen je najsuvremenijom opremom za gašenje svih vrsta požara, kao i za tehničke intervencije. Mercedes Axtor “težak” 1.176.250,00 kuna kupljen je, putem javne nabave, uz pomoć Grada Kraljevice, koji je izdvojio 600 tisuća kuna, Vatrogasne zajednice PGŽ, koja je osigurala s 200 tisuća kuna te PGŽ koja je “uskočila” s 50 tisuća kuna, dok je DVD Kraljevica sam osigurao 350 tisuća kuna. 

Ključeve vozila vatrogascima je predala kraljevička gradonačelnica Nada Turina Đurić koja je naglasila kako je novo vatrogasno vozilo potrebno Kraljevici zbog rizika od požara i prometnih nesreća te poželjela vatrogascima da im novo vozilo što manje treba.

Svečanoj primopredaji nazočili su i predstavnici Primorsko- goranske županije predvođeni županom Zlatkom Komadinom te predstavnici Vatrogasne zajednice Primorsko- goranske županije.
 
Svečana skupština u Frankopanu

Na svečanoj skupštini predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljevica Aleksandar Kružić osvrnuo se na 65 godina društva, značajne trenutke i vatrogasne akcije u kojima su kraljevički vatrogasci s ponosom sudjelovali, ali i ljude koji su ostavili dubok trag od početaka kraljevičkog DVD-a do danas.

“Ostvarenim rezultatima se možemo dičiti. No nemojmo se uljuljkati u sigurnost jer samo nastavljanjem ovakvim intenzitetom i načinom rada možemo omogućiti sigurnost našim sumještanima, a garancija daljnjeg razvitka je naše članstvo, koje se većinom sastoji od mladih ljudi, ali i svih građana našeg grada i okolice, koji cijene i poštuju naš rad. Nadamo se da ćemo i dalje surađivati na sveopću korist zajednici u kojoj živimo,” rekao je Kružić.
 
Nada Turina Đurić i Gojko Gudac počasni članovi

Na skupštini su podijeljene spomenice za 10, 20, kao i spomenica za velikih 50 godina rada, koja je dodijeljena Adamu Dragosavljeviću. Podijeljene su i zahvalnice za poseban doprinos i potporu vatrogastvu i zaštiti od požara. 

Na samom su kraju počasnim članovima društva, zbog izuzetnog doprinosa, proglašeni bivši kraljevički gradonačelnik Gojko Gudac, kao i sadašnja gradonačelnica Nada Turina Đurić.