Kraljevica 1. travanj 2020.

Velika većina Kraljevičana poštuje donesene mjere

Velika većina Kraljevičana poštuje donesene mjere
Kraljevičani u velikoj većini poštuju sve mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite s ciljem prevencije širenja koronavirusa Covid- 19. 

Većina Kraljevičani svih generacija nosi maske, čak i na ulicama. Na javnim površinama se ne zadržava te paze na odstojanje. U trgovine, koje imaju dozvolu za rad, kupci ulaze jedan po jedan, a ugostiteljski objekti su zatvoreni. 


Ukratko, velika većina Kraljevičana se pridržava brojnih mjera koje je, s ciljem prevencije širenja koronavirusa Covid- 19, donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Reakcijom građana zadovoljni su i u Gradu Kraljevici. 


“Stanje je zadovoljavajuće, a značajnijih kršenja donesenih mjera nema. Naši građani se većinom pridržavaju upute Stožera i poštuju upozorenja. Također, brojni građani i sami prijavljuju kada dođe do manjih kršenja mjera, čime pokazuju odgovornost”, poručuje zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković te moli građane da zahtjeve za propusnice Gradu šalju isključivo kada im je to krajnje neophodno.


Grad Kraljevica dnevno zaprimi do stotinu zahtjeva za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a odobri ih tek nešto više od pola.

Iz Grada podsjećaju kako svi nemoćni, stari i bolesni te oni koji su u samoizolaciji nužne namirnice i lijekove mogu naručiti povjerenicima civilne zaštite, koji iste dostavljaju uz pomoć volontera i članova kraljevičkog DVD- a.


Za kraj spomenimo i da su članovi Stožera civilne zaštite Grada Kraljevice uz pomoć volontera danas krenuli dijeliti zaštitne maske građanima Kraljevice