Kraljevica 30. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Vozni park DVD-a Kraljevica jači za novo vatrogasno vozilo

Vozni park DVD-a Kraljevica jači za novo vatrogasno vozilo
Nova Nissan Navara, vrijedna 80 tisuća eura, zamijenila je 23 godine staro malo navalno vozilo

Novo malo navalno vozilo, namijenjeno gašenju požara na otvorenom prostoru i manjim tehničkim intervencijama, danas je svečano predano Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kraljevica. Nissan Navara, vrijedna 82.000 eura, zamijenila je više od dva desetljeća staro vozilo te će značajno doprinijeti efikasnosti i sigurnosti kraljevičkih vatrogasaca.


“Staro vozilo imalo je 23 godine pa nam je novo jako dobro došlo. Koristimo ga već gotovo dva mjeseca, odradilo je nekoliko intervencija, šumske požare i prometnu nesreću”, istaknuo je Aleksandar Kružić, predsjednik DVD-a Kraljevica, zahvalivši MGS Grupi, Gradu Kraljevici i Vatrogasnoj zajednici PGŽ na pomoći.

Grad Kraljevica za novo je vozilo izdvojio 40.000 eura, DVD Kraljevica 15.000 eura, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije 7.000 eura, dok je MGS Grupa donirala 20.000 eura vrijednu nadogradnju i opremanje vozila.


“Dugi niz godina surađujemo s DVD-om Kraljevica. Za njih smo proizveli veliko navalno vozilo, a sada smo se odlučili pomoći i donirati im nadogradnju na malom navalnom vatrogasnom vozilu. Radi se o Nissan Navari s opremom za gašenje manjih šumskih požara i ostalom pripadajućom opremom”, rekao je Edo Seifried, vlasnik MGS Grupe.

“Svako novo vozilo, svaki novi iskorak za vatrogasce je značajan. Kraljevički DVD djeluje na području Kraljevice, ali i na području županije pa i šire. Vatrogasce stoga treba podržavati”, poručio je Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ.


“Ovo je jedan primjer da se zajedničkim radom sve može. S DVD-om Kraljevica Grad ima vrhunsku suradnju. Oni su prvi na terenu uvijek kada treba. Najorganiziranija su cjelina na području Grada i na njih se uvijek možemo osloniti. Velika je stvar kada imaš takve ljude”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, najavivši mogućnost izgradnje novog vatrogasnog doma u Kraljevici.