Bakar 14. prosinac 2014.

Božićni koncert hreljinskog stogodišnjaka

Božićni koncert hreljinskog stogodišnjaka
Kulturno umjetničko društvo Sloga i njihovi gosti napunili su Dom kulture na Hreljinu, kojim su odzvanjale božićne pjesme. Tradicionalni Božićno- novogodišnji koncert u prosincu idealna je prilika da Sloga pokaže što je uvježbala u protekloj godini.

Na pozornici, ispred prepunog gledališta, izmjenjivali su se: Mješoviti pjevački zbor Sloga, Ženska klapa Hreljin(dvije sekcije KUD-a), ali i brojni gosti.

“Današnji gosti su nam KUD Martin Matetić iz Jadranova, s kojima često surađujemo jer imamo zajedničkog dirigenta, Ivana Nina Načinovića, zatim Puhački orkestar Fužine i Mješoviti pjevački zbor Vrelo iz Fužina te Alen Polić i Katja Budimčić Sabljar. Dakako, uz instrumentalnu pratnju Ivice Badurine i Matea Žmaka. Koncerti su dobro posjećeni, a naša publika nije samo hreljinska nego iz cijele okolice. Prepoznati smo i to nam je drago jer kroz naš program možemo ljudima prenijeti božićni duh,” rekla je Ana Sošić, predsjednica KUD-a Sloga.

Program je podijeljen u dva dijela. U prvom je publika slušala božićni repertoar, dok je drugi, zabavni, bio rezerviran za hitove.

Božićno- novogodišnji koncert KUD-a Sloga druge se godine za redom održava u sklopu manifestacije Božić u Bakru. 

“Simi vami od sega srca želin najlipše blagdane ki postoje, blagdane ki simboliziraju familiju, zajedništvo, neka van je 2015. sretna i uspješna, puna sriće i zdravlja. Hvala simi, ki su ovu večer napravili ovako lipun,” poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.
 
104 godine KUD-a Sloga

Kulturno umjetničko društvo Sloga s Hreljina već niz godina održava svoje tradicionalne koncerte, povodom Jurjeve, Božića… Možemo reći da je društvo nosioc kulturnog i društvenog života u mjestu. 2010. smo obilježili 100 godina organiziranog kulturnog djelovanja, a tim smo povodom izdali i monografiju. Nastupamo po cijeloj Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Od značajnih, europskih gostovanja izdvojiti treba: Mađarsku, Njemačku, Italiju, Češku, Slovačku i Poljsku. KUD ima tri sekcije, Mješoviti pjevački zbor Sloga, Žensku klapu Hreljin i Karnevalsku grupu Čočman express” napomenula je predsjednica KUD-a Sloga.