Bakar 4. listopad 2019.

Bakar i “Tuna fish fest” privukli dvije tisuće posjetitelja

Bakar i “Tuna fish fest” privukli dvije tisuće posjetitelja

Dvije tisuće posjetitelja u pred i posezoni posjetilo je Bakar u sklopu “Tuna festa”, projekta koji je nastao kao plod suradnje Turističke zajednice Grada Bakra i crikveničke agencije Via Mea.

Posljednji puta ove godine dvjestotinjak je njemačkih i austrijskih turista, koji su na odmoru na Krku, danas posjetilo Bakar. Na Masarykovoj obali dočekala ih je Gradska straža Bakar u društvu Bakarske gospode i kapetana te Težakinja i težaka z Praputnjaka, koji su goste počastili Bakarskom vodicom i baškotima. 


Nakon toplog su se dočeka posjetitelji uputili u razgledavanje Bakra i njegovih brojnih kulturno- povijesnih znamenitosti. Obilazak su završili na Žalu ribara, gdje ih je dočekala bogata gastro ponuda i glazba Trija Lungo Mare, a mogli su razgledati i izložbu o tunolovu i tunerama u crkvici sv. Margarete.


Kraju je tako priveden ovogodišnji “Tuna fest”, projekt Turističke zajednice Grada Bakra i crikveničke agencije Via Mea, koji se već u svom premijernom izdanju pokazao kao pun pogodak.

“Turisti su uglavnom s njemačkog i austrijskog tržišta, nešto Švicaraca, a njihovi su dojmovi fantastični. U Bakru im je baš lijepo”, rekao je Miro Kovačević iz Turističke agencije Via Mea, naglasivši kako će agencija i dalje podržavati projekt. 


“Povratne informacije su izvrsne. Turistima se naš Tuna fest jako sviđa, a i povratne informacije iz agencije su dobre. Mi smo također zadovoljni projektom. Ovo je prva godina i ugodno smo iznenađeni. Već imamo odlične najave za iduću godinu”, poručila je Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra. 


Iako je “Tuna fest” završen najavljene su nove izletničke grupe, koje će narednih dana stići u razgledavanje Bakra, koji se turistički budi u svakom pogledu.