Bakar 13. rujan 2019.

Bakarski kraj sve poželjnija turistička destinacija

Bakarski kraj sve poželjnija turistička destinacija

Nastavlja se turističko buđenje bakarskog kraja. Tome u prilog, uz sve veći broj kreveta, idu i ovogodišnji podaci Turističke zajednice Grada Bakra, koja bilježi osjetan porast broja dolazaka i noćenja. 

Od drevnog Bakra, njegovog Kaštela, jedinstvene Turske i Rimske kuće, predivnih crkvi i katakombi, preko impozantnih prezida, stare Hreljinske gradine i tajanstvenog “jezera koje nastaje i nestaje” pa sve do vrha Risnjaka… turisti u bakarskom kraju imaju što vidjeti i u čemu uživati. 


A čari tog jedinstvenog dijela našeg kraja polako otkrivaju i strani gosti o čemu svjedoči i trend porasta broja dolazaka i noćenja, koji se, prema podacima Turističke zajednice Grada Bakra, nastavio i ove godine. 


Naime, u prvih osam mjeseci ove godine bakarski turistički djelatnici zabilježili su 3447 dolazaka te 23 611 noćenja. Osjetno je to povećanje broja dolazaka (18,21%) i noćenja (16,87%) u odnosu na isto razdoblje protekle godine. 


Dobri rezultati i rast u odnosu na lani zabilježeni su i u špici turističke sezone. U srpnju je tako na bakarsko područje stiglo 1105 gostiju, koji su ostvarili 7925 noćenja, dok su u kolovozu zabilježena 1362 dolaska i 9184 noćenja. 


Najveći broj dolazaka očekivano otpada na strane turiste, koji su najčešće boravili kod sve brojnijih privatnih iznajmljivača. Naime, grad koji prije samo sedam godina nije imao ni jednog registriranog iznajmljivača danas ih ima preko stotinu s više od 550 ležajeva.


“Vrlo smo zadovoljni ovogodišnjom sezonom i porastom broja noćenja te nam je posebno drago da taj broj kontinuirano raste iz godine u godinu. Veseli nas i činjenica da nam privatni smještaj jako lijepo napreduje i da sve više ljudi polako prepoznaje turistički potencijal našeg područja te se sve veći broj njih odlučuje baviti iznajmljivanjem. Posebice nas raduje to što dosadašnji iznajmljivači kontinuirano podižu kvalitetu smještaja i ulažu u poboljšanje usluge koju pružaju”, naglasila je Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra, najavivši skoru radionicu za iznajmljivače, kako bi im se olakšalo poslovanje. 


Na samom kraju ove lijepe bakarske turističke priče spomenuti svakako treba i brojne izletničke grupe koje su polako počele otkrivati ljepote drevnog Bakra i njegove okolice.