Bakar 14. srpanj 2021.

Bakrani odgađaju dio programa “Margaretinog leta”

Bakrani odgađaju dio programa “Margaretinog leta”
Epidemiološke mjere koje su odlukom Nacionalnog stožera RH, a na prijedlog Županijskog stožera Primorsko- goranske županije, na području županije stupile na snagu u ponedjeljak, negativno su se odrazile i na program bakarskog “Margaretinog leta”. 

Pritom je početak primjene mjera, da peh bude veći, nastupio neposredno uoči vrhunca manifestacije- proslave Margaretine 13. srpnja, ujedno i Dana grada. S obzirom na značaj datuma, Bakrani su ga ipak dostojanstveno uspjeli obilježiti. Nakon tradicionalne procesije s relikvijom sv. Margarete i svete mise, uslijedio je pravi mali spektakl u Domu kulture “Matija Mažić”. Nastup fantastična “4 Tenora”, s obzirom na mjere i vrijeme, iznenađujuće dobro posjećen, ujedno je bio i prvi koncert u Primorsko- goranskoj županiji održan uz pridržavanje novih, restriktivnijih mjera.

Acoustic project i Vanna ostaju u programu

Ipak, kako javljaju iz bakarske Turističke zajednice, održavanje dijela preostalih događanja “Margaretinog leta” morat će se odgoditi. Organizatori zasad prema planu namjeravaju održati koncerte Acoustic project 18. srpnja te Vannin koncert 24. srpnja. Osim njih, i tematsku šetnju “Upoznaj Kukuljanovo” 16. srpnja te program Tragom hrvatske baštine 30. srpnja, dok će se 14. kolovoza održati Festival sporta "Oživi šumu". Informacije o eventualnom održavanju ostalih događanja, odnosno njihovim novim terminima, moći će se saznati putem stranice margaretinoleto.hr.


Cijelu situaciju direktorica bakarske Turističke zajednice, Sonja Jelušić Marić, opisuje sa žaljenjem što su ovako restriktivne mjere donesene u samom srcu turističke sezone, i to isključivo na području naše županije. Dodaje kako svi oni koji žele vratiti prethodno kupljene ulaznice za pojedino događanje, povrat novca mogu ostvariti u uredu Turističke zajednice u Bakru.

Podsjetimo, prema najnovijoj odluci Nacionalnog stožera, od 12. srpnja u Primorsko- goranskoj županiji javnim događanjima s više od 20 osoba na jednom mjestu mogu prisustvovati samo osobe s digitalnom Covid potvrdom u elektronskom ili pisanom obliku, koju su dužni predočiti pri ulasku na događanje. Nakon što publika uđe u prostor, mjere koje se odnose na održavanje razmaka i nošenje maski, prestaju biti na snazi.