Bakar 30. lipanj 2019.

Praputnjarski slavići i društvo raspjevali bakarski Žal

Praputnjarski slavići i društvo raspjevali bakarski Žal

Susret dječjih zborova na bakarskom je Žalu ribara danas okupio stotinjak mališana, koji su se pjesmom predstavili okupljenima, a održana je i likovna radionica u organizaciji Društva “Naša djeca” Bakar.

Najmlađi su danas na Žalu ribara u Bakru dali svoj doprinos ovogodišnjem “Margaretinom letu”, koje je jučer otvoreno tradicionalnom “Šetnjom kroz povijest”.


U organizaciji Društva “Naša djeca” Bakar, koje djeluje više od šest desetljeća, održana je likovna radionica na kojoj su mališani, pod budnim okom volonterki, od lizaljki izrađivali šarene margarete. Djecu su razveselila i dva velika dvorca na napuhavanje, postavljena na Žalu ribara, baš kao i sokovi i grickalice za koje su se pobrinuli organizatori. 


Na “Susret dječjih zborova”, u organizaciji Praputnjarskih slavića, nastupilo je stotinjak malih pjevača i pjevačica. Okupljenima su se, nakon uvodnog nastupa Bakarskih mažoretkinja, predstavili: Mali Riječani, Morčići, Halubajčići i dakako domaćini- Praputnjarski slavići.

Praputnjarski slavići 

Dječji pjevački zbor Praputnjarski slavići s Praputnjaka djeluje od 2002. godine kao jedna od bakarskih udruga, koja njeguje čakavski izričaj i tradiciju svog kraja. Zbor broji dvadesetak članova, predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s Praputnjaka i okolnih mjesta, s kojima radi voditeljica Ana Glasnović.


Iza Praputnjarskih slavića su brojni nastupi na različitim manifestacijama, festivalima, susretima i priredbama, a objavili su i nosač zvuka "Velik kao dijete" s 10 autorskih pjesama koje potpisuje Petra Brusić.