Bakar 28. lipanj 2019.

Sedam desetljeća od izgradnje Doma kulture Škrljevo

Sedam desetljeća od izgradnje Doma kulture Škrljevo

Mjesni odbor Škrljevo je u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Bakarskog kraja, u sklopu Dana Škrljeva, organizirao obilježavanje 70. godišnjice izgradnje Doma kulture. 

Mještani i članovi Udruga prisjetili su se vremena izgradnje, načina gradnje i značajnih uloga mještana. Posebno se istaknulo izlaganje Marijana Randića, koji je najzaslužniji što Škrljevo ima lijep i funkcionalan Dom Kulture. 

Kroz priče iz djetinjstva i mladosti Škrljevčani su se prisjetili što je Dom kulture značio za život mještana prijašnjih godina, a kroz razne priče čuli se i kako su Bakrani i Grobničani dolazili na ples u Škrljevski dom. Bio je to i dom brojnih udruga mještana koji su tada pokrenuli dramsku sekciju, glazbeni sastav Plavi orkestar, boćarski i košarkaški klub... 


Donacijom projektora Dom kulture Škrljevo postao je i jedno od prvih kina u županiji. Osamdesete su obilježile i veliki koncerti pa su Škrljevskom domu zapjevali među ostalima i Oliver Dragojević, Magazin i Mišo Kovač.

Danas je Dom kulture ono što je uvijek bio, dom za petnaestak škrljevskih Udruga, mjesto zabava, priredbi, kulturnih večeri i centar mjesta.