Kastav 23. kolovoz 2023. K.V.

17 tisuća gledatelja uživalo u Kastafskom kulturnom letu

17 tisuća gledatelja uživalo u Kastafskom kulturnom letu
Najtraženija je bila predstava “Duhi”, koju je tijekom dvije izvedbe pogledalo čak 1500 gledatelja, zbog čega su otvorena još dva termina

Tijekom održavanja 32. Kastafskega kulturnega leta u Kastvu, srpanj i kolovoz su bili ispunjeni raznovrsnim dramskim, glazbenim, izložbenim, dječjim i partnerskim programima. Sve planirano je uspješno ostvareno, a programi su privukli preko sedamnaest tisuća ljudi. 


Među događanjima su 23 glazbenih koncerata, 16 dramskih izvedbi i pet programa u sklopu “Ritma dvorišta” koji su oživjeli staru gradsku jezgru. Osim toga, održane su 4 predstave za djecu te likovne izložbe koje su privukle brojne domaće, ali i inozemne posjetitelje. KKL se ove godine može pohvaliti i filmskom projekcijom ("Yunaci rocka").

Važno je napomenuti i da je produkcijska predstava “Duhi”, adaptacija Gervaisove komedije, osvojila srca publike. Predstavu je tijekom 2 izvedbe pogledalo 1500 ljudi, zbog čega su organizatori osigurali još dva termina, 31. kolovoza i 03. rujna.


Edukativni aspekt manifestacije je bio zastupljen kroz dvije radionice gitare, jedne unutar Festivala gitare i druge u sklopu Jerry Ricks Blues Festivala. Posebno su se istaknuli i partnerski programi poput Dječjeg pjevačkog festivala "Kastafski glasi 2023.", Jerry Ricks Blues Festivala te 19. ČAnsonfesta, koji predstavlja i veliku završnicu KKL-a.