Kostrena 4. studeni 2019.

105 renomiranih tattoo majstora stiže u Kostrenu

105 renomiranih tattoo majstora stiže u Kostrenu

Deveto izdanje najveće tattoo konvencije u regiji ugostit će 105 renomiranih tattoo majstora koji će se natjecati u 13 kategorija kroz koje će biti podijeljeno čak 40 nagrada kroz 3 dana trajanja događanja. 

Sportska dvorana Kostrena domaćin je i ovogodišnjeg izdanja riječke tattoo konvencije, koja posljednje tri godine slovi za najveće takvo okupljanje u regiji. Kostrenu će tako od 22. do 24. studenog okupirati mnoštvo zanimljive tetovirane ekipe, a dvoranom će zujati čak 105 mašinica domaćih i inozemnih artista iz petnaestak zemalja Europe. 


Natjecateljski dio programa odvijat će se kroz sva tri dana, a neke od kategorija u kojima se tattoo majstori natječu su: najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret, te posebno atraktivna “fantasy” kategorija koja obuhvaća sve motive književne, filmske i strip fantastike. 

Drugog dana konvencije nagradit će se i najgora tetovaža. Za ovu kategoriju mogu se prijaviti i posjetitelji te ukoliko budu odabrani osvojiti lasersko uklanjanje tetovaže. U nedjelju će biti odabrana najbolja tetovaža konvencije pod službenim nazivom “Best of Show”.

Zabavni program

Popratni zabavni program ugostit će brojne performere iz Rijeke i okolice poput plesnih skupina, mađioničara, mažoretkinja i slično. Za dobru glazbenu podlogu bit će zadužena ekipa s novog riječkog internet radija “Radio Roža” koja će glazbu “puštati” s gramofonskih ploča. 


Za odrasle se u petak priprema natjecanje pod nazivom “Potraga za blagom”. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade. 

Atraktivna novost je subotnje natjecanje u Cosplayu, organizirano u suradnji s Udrugom 3. Zmaj. Cosplay je hobi u kojem sudionici zvani cosplayeri nose kostime i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik. Izvori likova koje cosplayeri utjelovljuju su anime, crtani filmovi, stripovi, filmovi, televizijske serije te videoigre.


Nedjelja je i ove godine rezervirana za obiteljski dan kada će nastupiti mađioničar Andrej Škedel i Vatrene mažoretkinje. Održat će se i dvije kreativne radionice za djecu za koje će uskoro biti otvorene prijave na internet stranici Rijeka Tattoo Expo, a broj mjesta je ograničen. 

Svoje će tijelo moći ukrasiti i oni koji ne žele trajnu tetovažu pa će tako posjetiteljima u ponudi biti ocrtavanje kanom ili pak oslikavanje lica. Sva tri dana bit će aktivan i Beauty Corner gdje će se pružati razne kozmetičke usluge i izraditi “afro” pletenice. 


Osim aktivnog dijela programa, konvencija ima i onaj izložbeni koji je ove godine znatno bogatiji s više od 25 izlagača rukotvorina- odjeće, modnih dodataka, nakita, skulptura i unikatnih darova. Tattoo majstori i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba.

Akcija doniranja 

Već niz godina Rijeka Tattoo Expo pomaže potrebitima kroz akciju doniranja koja se organizira u suradnji s Općinom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena i Turističkom zajednicom Općine Kostrena. Ove godine toj se akciji pridružuje i muški frizerski salon Wolf, koji će tijekom konvencije uređivati vaše brade i kosu, a sav prikupljeni iznos donirat će se za kupnju knjiga za školsku knjižnicu OŠ Kostrena i to knjiga potrebnih za lektiru prema novom kurikulumu. U akciji doniranja moguće je sudjelovati i ubacivanjem novca u donacijske kutije koje će se nalaziti u prostoru dvorane. 

After party 

Za sve one željne nastavka druženja i dobre zabave pripremaju se dva “after partya” koji će se održati u večernjem terminu. U petak 22. studenog okupljene će zabavljati ulični trio Pachamama Street Connection, dok će u subotu 23. studenog nastupiti bend Purple Trio sa svojim repertoarom domaćih i stranih rock hitova.U kasnim satima na scenu stupa DJ J- Zlo. 

Tetoviranje na konvenciji

I da, na konvenciji se možete tetovirati. Svi dogovori i zakazivanje termina vrše se unaprijed direktno s odabranim tattoo artistom ili za vrijeme trajanja konvencije. Dakle moguće je doći i dogovoriti termin ako neki od artista bude slobodan, međutim preporuka je termine zakazati unaprijed. 


Ulaznice za 9. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti od prvog dana konvencije isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30,00 kuna, dok je cijena trodnevne ulaznice 50,00 kuna. Ulaz se otvara u petak u 12 sati, a u subotu i nedjelju u 10 sati.