Kostrena 13. travanj 2024. K.V.

Nordijsko hodanje uz posjet Kući kostrenskih pomoraca

Nordijsko hodanje uz posjet Kući kostrenskih pomoraca
Kostrena nedjeljama privlači velik broj nordijskih hodača koji uživaju u prirodnim ljepotama, a organizatori se trude da im boravak u Kostreni bude što sadržajniji.

Tako će biti i naredne nedjelje kada organizatori TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija pripremaju hodanje novom stazom uz jedinstven dodatni sadržaj.

Hodači će se okupiti u Žurkovu, u 10 sati. Nakon vježbi zagrijavanja, u sklopu programa “Korakom do zdravlja – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene”, krenut će Stazom kostrenskih pomoraca.

Kretat će se rutom Žurkovo (JK Galeb) – Žuknica – crkva sv. Lucija – Plešići – Rožmanići – Dujmići – Maračići – Valentinovo – Sv. Barbara – Kuća kostrenskih pomoraca – Urinj – Perovići – Put mora – Žurkovo. Srednje zahtjevna staza duga je 10 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 3,5 sata.

Posebnost nedjeljnog programa je posjet prekrasnoj Kući kostrenskih pomoraca, gdje će hodače dočekati domaćini kako bi im prezentirali jednu od najnovijih kostrenskih atrakcija.

Organizator je za sudionike osigurao štapove za hodanje te ih podsjeća da trebaju biti adekvatno odjeveni i ponijeti bocu vode. Program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja. Sudjelovanje je na vlastitu odgovornost, a prijave su moguće na licu mjesta.