Kostrena 16. svibanj 2019.

EU fondovi predstavljeni kostrenskim poduzetnicima

EU fondovi predstavljeni kostrenskim poduzetnicima
EU fondovi za male i srednje poduzetnike, bila je tema prvog predavanja održanog u Kostreni u sklopu besplatnih edukacija za lokalne poduzetnike pod nazivom "Poslovni uspjeh".

Okupljene poduzetnike uoči početka predavanja pozdravili su općinski načelnik Dražen Vranić, vlasnik tvrtke Optimum Alen Marot i viša stručna suradnica za gospodarstvo, razvoj i pripremu projekata Martina Zekić.


“Mi smo kao Općina smo, bez obzira na to što visoki indeks razvijenosti i velike poslovne subjekte, svjesni da je razvoj malog i srednjeg poduzetništva značajan za našu zajednicu.Razvojem malog i srednjeg poduzetništva otvaraju se nova radna mjesta, a mi kao Općina želimo da Kostrena bude mjesto u kojem će se ostvarivati poslovni poduhvati”, poručio je Vranić.


S ciljem da Kostrena osim poželjnog mjesta za život postane i poželjno mjesto za poslovanje, Odbor za gospodarstvo i razvoj poduzetništva Općine Kostrena u suradnji s edukacijsko savjetodavnim centrom Optimum iz Kostrene pokrenuo je novi besplatni program usavršavanja pod nazivom “Poslovni uspjeh”, koji će kostrenskim poduzetnicima uz redovne programe potpora pomoći u poslovanju, usvajanjem novih stručnih znanja. Prvo predavanje s temom EU fondovi za male i srednje poduzetnike održala je Nataša Golik Klanac. 


Nataša Golik Klanac nakon magisterija u Zagrebu doktorirala je marketing u Helsinkiju, a zatim se specijalizirala za područje inovacija i kroz rad u vlastitom poduzeću As2con (Alveus) koje je osnovala u Rijeci. U 2011. godini proglašena je jednom od TOP 8 poduzetnica u Europi te je nositeljica modula Inovativnost i kreativno razmišljanje Rochester Institute of Technology u Zagrebu i Dubaiu.

“Poduzeće okrenuto kupcima- osnovni preduvjeti za uspješno poslovanje“, bit će tema drugog predavanja, zakazanog za 13. lipnja.

U prvom ciklusu planirano je održavanje šest predavanja, a bit će usmjerena na upravljanje financijama, stjecanje osnovnih poreznih znanja, upravljanje ljudskim potencijalima i osnove marketinga.


Konačan odabir tema ovisit će i o sugestijama samih poduzetnika koji će biti pozvani da predlože područja i teme za koja procjenjuju da ih najviše interesiraju i da će im najviše koristiti. U drugom ciklusu planirano je održavanje radionica i nekih opsežnijih programa, a među ostalim naglasak će biti stavljen i na digitalnu kompetenciju.

Prijave se zaprimaju putem elektronske pošte martina.zekic@kostrena.hr, na broj telefona 051 209 071 ili dostavljanjem obrasca direktno u Upravni odjel za financije i gospodarstvo u Općini Kostrena. Uz obavijesti na mrežnim stranicama Općine Kostrena, program će biti najavljivan na Facebook stranicama Naša Kostrena i savjetodavnog centra Optimum kao i putem nekoliko lokalnih medija.