Kostrena 26. travanj 2022. Izvor: Naša Kostrena

Galebaš Karlo Ugrin državni prvak u klasi ILCA 4

Galebaš Karlo Ugrin državni prvak u klasi ILCA 4
Nakon Marka Maglice i Luke Kambera koji su državni prvaci u klasi 420 u kategoriji do 16 godina, Jedriličarski klub Galeb dobio je novog državnog prvaka. Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 u konkurenciji jedriličara do 16 godina.

Proteklog vikenda Jedriličarski klub Vega iz Pule bio je domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), na kojem je nastupio 41 natjecatelj iz 14 klubova, a kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, osim hrvatskih klubova na prvenstvu su nastupili i jedriličari iz susjednih slovenskih klubova. 


Jedrilo se po slabom i umjerenom vjetru uglavnom južnih smjerova uz jak kurenat koji je jedrilice “gurao” u neželjenom smjeru, no unatoč zahtjevnim uvjetima na moru uspješno je odjedreno svih planiranih devet jedrenja.

U takvim se uvjetima najbolje snašao Slovenac Petar Koprivec, druga je ciljnom linijom prošla Splićanka Petra Marendić, a trećeplasirani je bio Puležan Tristan Tol, koji je osvojio titulu prvaka Hrvatske. Drugoplasirani među hrvatskim jedriličarima bio je Tedi Leonardelli, a trećeplasirani Vito Fili, svo troje članovi pulske Vege. 

U ženskoj konkurenciji državna prvakinja je Petra Marendić, na drugoj poziciji završila je Nora Gotovac dok je jedriličarka Vege Lea Rakovac brončana. 


U konkurenciji jedriličara do 16 godina državni prvak je Galebaš Karlo Ugrin, a državna prvakinja do 16 godina je Porečanka Nika Fornažar. 

Najboljim jedriličarima nagrade su uručili pulski gradonačelnik Filip Zoričić i dopredsjednica IO Hrvatskog jedriličarskog saveza Gea Damjanović.