Kostrena 17. prosinac 2018.

Kostrena “ispričala” Najljepšu božićnu priču

Kostrena “ispričala” Najljepšu božićnu priču
Najljepšom kostrenskom božićnom okućnicom, u sklopu predblagdanskog programa “Najljepša božićna priča”, proglašena je ona Aleksandre Marović. 

Turistička zajednica Općine Kostrena i Katedra Čakavskog Sabora Kostrena povodom Dana Općine organizirali su poseban predblagdanski program- “Najljepša božićna priča”, koji se održao u Narodnoj Čitaonici Kostrena Sv. Lucija. Turistička zajednica proglasila je najljepše uređene božićne okućnice, a Katedra je, uz kratki kviz poznavanja čakavskih riječi, za publiku pripremila prigodne poklone. 
 
Direktorica TZO Kostrena Sandra Svetić publici je približila novi projekt “Najljepša božićna priča”, za koji su bogate nagrade osigurali TZO Kostrena i Općina Kostrena. Natječaj je započeo 1. prosinca, a prijave su se zaprimale deset dana. Potom je, nakon obilaska prijavljenih kandidata komisija, odabrala najuspješnije, što je bio izrazito težak zadatak zbog posebnosti svake od prijavljenih okućnica. 
 
Najljepšom božićnom okućnicom u Kostreni proglašena je ona Aleksandre Marović, drugo mjesto pripalo je Marijani Antić, a treće mjesto zauzela je okućnica Ines Radić. U kategoriji najljepši okoliš poslovnog subjekta nagrada je pripala Ugostiteljskom obrtu “Val”. Ove godine komisija je odlučila dodijeliti i dvije posebne nagrade i to Eleni Vrkić za kategoriju “Mala priča iz bajke” i  Marku Tišljariću za “Dašak djetinjstva”.
 
Katedra Čakavskog Sabora Kostrena pobrinula se za glazbeni dio. Izvođačice iz ženske vokalne skupine “Luštrin” i njihove gošće iz tria “Si-Že-Ne” i dua “Ro-Na” oduševile su publiku izvedbama tradicionalnih čakavskih pjesmama, domaćih uspješnica, svjetskih evergreena i prigodnih božićnih pjesama.