Kostrena 25. siječanj 2018.

Kostrenska “Zdrava tržnica” pun pogodak

Kostrenska “Zdrava tržnica” pun pogodak
Dvadesetak OPG-ovaca, treći je puta u predvorju Sportske dvorane Kostrena izložilo svoje zdrave proizvode. Kostrenske “Zdrava tržnica” tako se, na radost Kostrenjana, nastavlja održavati jednom mjesečno.

OPG-ovci iz naše županije, ali i gosti iz susjedne Istarske pa i Slovenije danas su u Kostreni izložili svoje zdrave proizvode. Voće, povrće, džemovi, sokovi, sirevi, salame... samo su dio bogate ponude, izložene na dvadesetak štandova u predvorju Sportske dvorane Kostrena.
 
Samo zdravi proizvodi

“Proizvođači su svi provjereni, većina ima eko certifikate, a i one koji nemaju smo provjeravali i također proizvode na čisti- ekološki način. Dakle bez pesticida i štetnih dodataka. Zdrava tržnica je namijenjena širem krugu ljudi, Kostrenjanima koji nemaju tržnicu i vjerujemo da će zaživjeti jer ljudima se sviđa, a i proizvođači su zadovoljni te redovito dolaze”, rekla je Biljana Brajković, članica Grupe solidarne razmjene, koja je zajedno s ostalim članovima GSR-a iz Kostrene pokrenula Zdravu tržnicu.

GSR-u je u susret izašla Općina Kostrena te Komunalno društvo Kostrena, koje je ustupilo prostor, a svoj su doprinos u realizaciji hvalevrijednog projekta dali i Udruga umirovljenika Penko te Ekoregija Kostrena. 

U Kostreni najbolji uvjeti

“Zdravu tržnicu želimo nastaviti organizirati jednom mjesečno. Kad vrijeme bude ljepše, na proljeće i ljeto, plan je organizirati tržnicu na otvorenom. Zdrave tržnice se ne organiziraju samo kod nas, ali u Kostreni imamo najbolje uvjete i svi su jako zadovoljni te se nadamo da će tako biti i u buduće“, zaključio je Miljenko Štokić predsjednik Ekoregije Kostrena.