Kostrena 21. lipanj 2023. Izvor: TZO Kostrena

Kostrenskim iznajmljivačima dostupan mVisitor

Kostrenskim iznajmljivačima dostupan mVisitor
Nakon preuzimanja aplikacije kostrenski iznajmljivači mogu jednostavno izvršiti prijave gostiju

Turistička zajednica općine Kostrena ugovorila je korištenje aplikacije mVisitor kako bi pridonijela lakšem i jednostavnijem poslovanju svojih iznajmljivača, podizanju kvalitete komunikacije s iznajmljivačima i kvalitetnijem informiranju turista o ponudi na području Kostrene. 

Aplikacija mVisitor namijenjena je turističkim zajednicama, iznajmljivačima i turistima, a prvenstveno služi olakšanju procesa prijave turista te komunikaciji na razini turističkih zajednica i iznajmljivača. 

Korištenje aplikacije mVisitor za iznajmljivače je potpuno besplatno. Nakon preuzimanja aplikacije putem mobilnih uređaja, iznajmljivači mogu na bitno jednostavniji način izvršiti prijave svojih gostiju. Aplikacija je usklađena i odobrena od strane Hrvatske Turističke Zajednice, a uvođenjem mVisitor-a više nije potrebna TAN lista iznajmljivača. Sustav omogućuje unos podataka od strane gosta “preCheck-In”, kao i digitalno iščitavanje (skeniranje) osobnih dokumenata od strane iznajmljivača ili gosta, s automatskim prosljeđivanjem podataka potrebnih za prijavu turista u nacionalni sustav eVisitor. 

Aplikacija pruža i mogućnost dostavljanja posebnih obavijesti turističke zajednice iznajmljivačima te preusmjerava svakog prijavljenog gosta na web sadržaje i aplikacije od interesa za Turističku zajednicu općine Kostrena i Općinu Kostrena, čime dodatno približava lokalnu ponudu gostima.

Ovu aplikaciju kreirala je tvrtka Intersoft Technologies iz Pule kao nastavak digitalizacije procesa u turizmu i nastojanja Europske Komisije u provedbi digitalne transformacije. Više informacija o sustavu mVisitor moguće je pronaći na web stranici.