Kostrena 10. svibanj 2024. Izvor: Naša Kostrena

Anđelić: Kostrena mi budi motivaciju i želju za uspjehom

Anđelić: Kostrena mi budi motivaciju i želju za uspjehom
Turističko vijeće Turističke zajednice općine Kostrena za novu je direktoricu Turističke zajednice općine Kostrena odabralo sumještanku Jelenu Anđelić koja je 6. svibnja započela s radom na toj funkciji

Novoizabrana direktorica Jelena Anđelić je tridesetjednogodišnja Kostrenka. Magistrica  je ekonomije, majka dvogodišnjeg sina i zaljubljenica u putovanja s bogatim iskustvom rada u području turizma.

- Nakon završene Prve riječke hrvatske gimnazije, upisala sam Fakultet za menadžment u turizmu i hotelijerstvu u Iki te sam 2016. godine stekla titulu magistrice ekonomije. Ljubav prema putovanjima i turizmu oduvijek je bila prisutna te su upravo putovanja moja najveća strast. Slobodno vrijeme najradije provodim sa svojom obitelji, partnerom i dvogodišnjim sinom Arianom, a posebno me opuštaju duge šetnje sa psom Olom.  Obožavam životinje, sunce, more i glazbu, volim provoditi vrijeme s prijateljima i rekreirati se u teretani.

Kako je tekao Vaš poslovni put?

- Moj poslovni put oduvijek je bio vezan uz turistički sektor. Tijekom srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja radila sam kao recepcionerka u hotelu u Kraljevici. Po završetku fakulteta odlučila sam spojiti svoje dvije ljubavi – turizam i putovanja te sam se zaposlila na kruzeru kao prodajni savjetnik. Samostalni odlazak na britanski kruzer gdje sam se našla kao jedina Hrvatica među 1300 članova posade bio je moj najveći izlazak iz „comfort zone“.


- Veoma sam zahvalna na iskustvu koje mi je donio dvogodišnji rad na kruzerima, osim usavršavanja engleskog jezika, posjetila sam preko 60 zemalja diljem svijeta, upoznala divne ljude različitih nacionalnosti, a profesionalno sam se upoznala s organizacijom hotelskog sustava na brodu i naučila kako pružiti vrhunsku uslugu na kruzeru visoke kategorizacije.

- Nakon rada na kruzeru, preselila sam na Rab gdje sam jednu sezonu bila zaposlena kao turistički predstavnik britanske agencije TUI za goste koji su odsjedali u Valamar hotelima.

- Povratkom u Kostrenu 2019. godine i novim zaposlenjem u Turističkoj zajednici grada Rijeke kao stručna suradnica za marketing započinje moj rad u sustavu turističkih zajednica koji se nastavlja u Turističkoj zajednici grada Kraljevice gdje sam 2022. godine izabrana za zamjenicu direktorice. Tijekom radnog odnosa u turističkim zajednicama položila sam dva stručna ispita – za rad u turističkoj zajednici i za direktora turističke zajednice. Posao direktorice turističke zajednice svidio mi se jer je kreativan, dinamičan i ima direktan utjecaj na kvalitetu života lokalnog stanovništva, ali i gostiju koji se nalaze u destinaciji. Znala sam da je to smjer u kojem želim nastaviti svoju karijeru te sam izrazito sretna da mi se pružila prilika, i to u mom rodnom mjestu!

Unatoč velikom iskustvu i poznavanju sektora, koliki je izazov raditi u rodnom mjestu…?

- Naravno da će biti izazov, ali isto tako imam i određene prednosti! Poznajem svaki kutak Kostrene, redovito sam posjećivala kostrenske manifestacije te mi je to dobra baza na temelju koje mogu nadograđivati i oplemeniti sadržaj u skladu s mogućnostima i željama lokalne zajednice.


- Upravo zato što sam direktorica turističke zajednice mjesta u kojem sam odrasla daje mi dodatnu motivaciju i želju za uspjehom!

Kakva je Vaša vizija razvoja Kostrene u turističkom smislu?

- Kostrena svake godine bilježi sve veći broj dolazaka i noćenja, a posebno me veseli činjenica da također bilježi sve veći broj smještajnih jedinica.  Vjerujem da će se pozitivan trend nastaviti i u godinama pred nama. Na razvoju turističke ponude i unapređenju sadržaja i do sad se vrlo uspješno radilo zbog čega je u planu  kontinuirani nastavak provedbe preuzetih aktivnosti u suradnji s Općinom i ostalim dionicima. Naglasak će se staviti na održavanje i razvoj turističkih proizvoda, na manifestacije i programe koji će obogatiti kulturne, zabavne i sportske sadržaje u Kostreni te  time staviti u fokus tradicijske običaje i kulturnu baštinu mjesta. Uz navedeno, Kostrena ima golemi potencijal pružati različite vrste selektivnih oblika turizma poput cikloturizma, ronilačkog turizma, sportsko – rekreacijskog turizam te je već prepoznatljiva kao outdoor destinacija. To je sigurno smjer u kojem treba ići da bi Kostrena postala konkurentna turistička destinacija s cjelogodišnjim poslovanjem koja ne nudi samo sunce i more.