Kostrena 31. svibanj 2015.

Sve manje smeća

Sve manje smeća
Klub podvodnih aktivnosti Kostrena protekle je subote, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, organizirao 21. Ekološku akciju Kostrena 2015.  

Kao i dosadašnjih godina eko akcija je polučila odlične rezultate. Odazvalo se oko 200 osoba, od čega 60-ak djece iz dječjih vrtića Delfin iz Rijeke i Zlatna ribica iz Kostrene. Svoj su doprinos dali i članovi ŠRD Kostrena, kao i mladi sportaši iz redova organizatora, KPA Kostrena. 

U ronilačkom djelu akcije sudjelovalo je 40 ronilaca iz brojnih hrvatskih udruga: KPA Kostrena, KPA 3. maj Rijeka, KPA Karlovac, SRD Viševica Fužine, HRK Zagreb, RK Adriaticro Zagreb, RK Njivice, KPD Ina Kostrena, JVP Rijeka te gosti iz Slovenije, RK Ponirek Kočevje. 

Na čišćenju priobalja sudjelovalo je stotinjak članova različitih udruga, društava, klubova, tvrtki i pojedinaca. Čistili su tako: UHVDDR Kostrena, DVD Kostrena, ŠRD Kostrena, KPA Kostrena, DVD Delnice, Dezinsekcija Rijeka, Lučka kapetanija Rijeka, kao i roditelji i odgajatelji iz navedenih dječjih vrtića. 

“Što se tiče prikupljenog otpada evidentno je da ga je svake godine sve manje i to nas posebno veseli jer je očito naš višegodišnji trud urodio plodom i da smo upornim radom i edukacijom svih segmenata od djece do odraslih  uspjeli utjecati na njihovo ponašanje, a sve s ciljem očuvanja naše prirode od zagađenja,” zaključili su organizatori.

Izvor: KPA Kostrena